Rubriek: Adresjes

Soep en wijn, hoe kan dat?

Als je naar buiten kijkt, de zon vol ziet schijnen, dan is het niet moeilijk daar een schaal met vers zomerfruit bij  voor te stellen.  Bij toeval  viel mijn oog op het volgende recept: “Aardbeiensoep met witte wijn en meringueroom “ Dat wordt ons toetje vanavond! Verrukkelijk. We drinken er een rode mousserende wijn bij.

Lees verder...

Landelijke wijnboerderij aan de rand van het dorp

Op een unieke prachtige locatie in het boerenlandschap aan de zuidkant van Soest lopen we even binnen, tussen de koeien door, bij de Wijnboerderij! Wat een rust, wat een ‘hotspot’ om hier in de luwte van de bomen rond het  polderlandschap je werk te mogen doen. Je wijnwerk wel te verstaan!

Lees verder...

Restaurants, pak uw kansen en train uw grootste kapitaal

Jaren geleden al kwam ik met mijn studenten bij het landelijke Mariënwaerdt in Beesd, waar zij stage konden lopen vanuit de hotelschool bij de verschillende ‘staken’ van de Heerlijkheid Marienwaerdt.  De laatste stagiaire die daar naar toeging, liep stage bij de Stapelbakker en Brasserie Marie. Nu lees ik tot mijn genoegen dat er  geld geïnvesteerd

Lees verder...

Op zoek naar een wijnbar in Brussel

Volgende maand reis ik naar het buitenland. Helemaal naar Bruxelles! Stagebezoeken bij ‘mijn’  hotelstudenten nopen mij deze bruisende stad te bezoeken, vind het dus ook in het geheel niet vervelend om te doen. Blijf natuurlijk een nachtje slapen en ga dan’s avonds  op zoek naar alles wat leuk, hip en nieuw voor me is. Zo

Lees verder...

Nederlands kwartet naar een Belgische Proeverij met Duitse wijnen

Perswijn kopt: “Knottsgekke proefmarathon”  – geen typefout- of het verhaal van drie heren, wijnautoriteiten op  ‘zakenreis’ naar de Nidrum of all places. Op pad met Alain Jacobs van het Wijninformatiebureau voor Duitse Wijn.  Je kunt  het het beste even zelf lezen op de website van Perswijn Magazine! Een impressie van lekker eten en heel veel

Lees verder...

Op reis naar Zuid-Afrika

Veel te vertellen vandaag na een hele inspirerende dag op de wijnacademie voor MV i/o traject. Dat komt echter allemaal deze week, want nu door naar Hilversum voor een avond Spanje en Portugal in de Wijnbrevetreeks van het Wijninstituut. Wit en rood en beginnen met een grapje! Voor nu even een vraag van algemeen nut.

Lees verder...

Toscaanse wijnproeverij onder leiding van James Suckling

Rechtstreeks uit mijn linkedingroep een tip van Josje van Oostrum: “Een wijnproeverij met uitsluitend top Toscaanse wijnproducenten meemaken o.l.v. James Suckling? Een wijnproeverij met uitsluitend top Toscaanse wijnproducenten meemaken o.l.v. James Suckling? Divino Tuscany vindt plaats van 17-20 mei in Florence Je kan het boeken via Profondo : zowel een los ticket voor een masterclass

Lees verder...

Een sfeervol gastenhuis in zuidwest Frankrijk

Man op vakantie in Italië, dus bij mij de lentekriebels om ook wat te gaan zoeken voor als hij terug is, waar wij dan even heen kunnen! Erg gecharmeerd door het volgende artikel op  Nieuwsblad.be  over het sfeervolle gastenhuis ‘Charme et douceur de Rosiès’ te Dunes, in het zuidwesten van Frankrijk tussen Bordeaux en Toulouse.

Lees verder...

Wine & Music avond in Amsterdam by Viniers

Leuke actie van Viniers in Amsterdams klooster:   “Kom ook naar de Wine & Music avond van Viniers Tijdens de Wine & Music avonden van Viniers nemen de sommeliers u mee naar de wereld van wijn en laten u hier op een informele wijze kennis mee maken.

Lees verder...

De wijnen koud voor de Oosterscheldekreeft

Nog ruim een week, dan gaan we weer op zoek naar de Oosterscheldekreeft. Ik kan niet  wachten! Perfecte partner voor bijvoorbeeld Chablis Grand Cru, of Californische Chardonnay bijvoorbeeld uit Monterey, misschien lekker droge fijne witte Chateauneuf of ‘gewoon’  droge Champagne!

Lees verder...

Eten in het Wilhelminapark van deze tijd…

“Jarenlang was restaurant Wilhelminapark het domein van topkok Jon Sistermans. Over het eten niets dan goeds. Johannes van Dam noteerde na een bezoek zelfs een 9+.Toch werd het bepaald niet “the place to be.”  Zo begint het artikel over het vernieuwde Wilhelminapark  in de Utrechtse Internet Courant. Hoewel wij de mening niet delen over vreugdeloze

Lees verder...

Doetinchem’s eerste professionele wijngaard “wijngaard Duetinghem 838″

Sinds 2006 bestaat er in Doetinchem een prachtig stuk nieuwe natuur. Tegen de Kruisbergse bossen aan ligt hier, verscholen achter de tuinderij van de Wedeo en tegen de oevers van de Oude IJssel aan, Doetinchem’s eerste professionele wijngaard met de naam “Wijngaard Duetinghem 838”. De trotse eigenaar is Paul Nieuwenhuis. Waarom heeft hij voor die naam gekozen?

Lees verder...

Hoe sekt of Duitse ‘champagne’ ontstaat

Hierover staat een leuke column op “Wijnland-Duitsland”.  Het begint als volgt: “Sekt is wijn die een tweede keer op de fles is gegist. In de fles vormt zich koolzuur die niet kan ontsnappen en dus in de wijn blijft. Zo ontstaat een mousserende wijn. Nou ja, zo eenvoudig is het natuurlijk niet. Waar komt het

Lees verder...