Supermarkt wijn

Supermarktwijn

Een van de meest populaire boeken over wijn van de laatste tijd is het boek Supermarktwijn, van Nicolaas Klei.

Nicolaas Klei is het enfant terrible onder de Nederlandse wijnschrijvers. In dit boekje staan zijn proefervaringen met de wijnen uit de assortimenten van de grootste Nederlandse supermarktketens. Na een korte inleiding over hoe wijn te proeven en te beoordelen en een gebruiksaanwijzing voor deze gids evalueert hij per supermarktketen alle wijnen.

Gerangschikt naar kleur en vervolgens naar herkomst staat de naam van de wijn met de winkelprijs vermeld, alsmede zijn waardering in wijnglazen (1-5) en een korte smaakkarakteristiek. Bevat een wijnland(streek)-supermarktregister.

De stijl van Klei is uitermate gevat en vlot, vaak wat spottend, maar oprecht; veel van zijn rake karakteriseringen van de wijnen zijn ware juweeltjes van humor. Af en toe dekt de puntenwaardering de karakterisering niet helemaal en heeft de schrijver zijn voorkeuren.

Koop het boek hier.

Lees ook:Nicolaas Klei als dwarsligger
Lees ook:Italiaanse Lambrusco geproefd en bekeken
Lees ook:Gourmand World Cookbook Award nomineert Bouillon Magazine én Zilte Klei
Lees ook:HEMA heeft de meeste omfietswijnen
Lees ook:Rode zomersoep

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>