Rode zomersoep

In de AD Weekend staat het elk weekeinde vol met leuke culinaire en vineuze artikeltjes. Zo ook deze week. Ik lees dat de  ‘schoonbroer’ van Nicolaas Klei een echte professor geworden is. Schrik is er ook: de koek is op. De Dames Reiziger, zij reizen niet meer. Einde van een reeks volstrekt anoniem restaurantbezoeken. Hmm…. welk idee sprankelt daar in mijn hoofd?
En ik knip de zomerse fruitsoep uit van niemand minder dan mijnheer den Blijker. “Gazpacho van de koude grond!” Ik citeer uit zijn column over rood fruit: “De aardbei, de framboos en de aalbes zouden wat meer erkenning mogen krijgen. Hoogste tijd dat we deze sappige rode jongens naar ras leren onderscheiden.”
Huh? Kunnen we dat niet? Blijkbaar doen de appelboeren het promotioneel gezien veel beter dan de rood fruit boertjes! Onder aan zijn column geeft hij nog een heerlijke koude Gazpacho weg. Nou ja, het recept dan! Gazpacho van rood fruit. Zelf maak ik ook vaak zo’n zomerse roodfruit soep. Ik doe daar dan nog een een beetje gembernat bij en een quenelletje mascarpone.  Eerlijk gepikt van een van mijn vriendinnen.  Omdat we nu eenmaal graag en vaak in Italie zijn, drinken we daar dan rode sprankelende wijn bij. Uit Piemonte. Brachetto d’ Acqui. Een mousserende zoete dessrtwijn, uit de streek van Acqui Terme. Lekker koud drinken.

 

Lees ook:Soep en wijn, hoe kan dat?
Lees ook:N,R&F van vandaag de dag
Lees ook:Wijnfabels deel 8: Rode wijn op kamertemperatuur
Lees ook:Wat drink ik bij Indisch eten?
Lees ook:Van stoofpeertjes, rode wijn en wild

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>