Veel wijnexperts raden aan om bij Indische gerechten een zware witte, flink aromatische fruitige witte of een lichte rode wijn te drinken.
Ik hou het op de zware witte.
Soms wil ik ook wel een zware rode pakken. Dan krijg ik vaak gelijk op mijn flikker van mijn vrienden wijnkenners, want de lekkere smaak van de rode wijn kan je niet goed proeven bij de sterke scherpe geur en smaak van de indische rijsttafel.
Hmmm. Ik vind het gewoon lekker.
Maar de beste combinatie vind ik toch wel zware witte, zoals mijn lievelingetjes Bernardus en Hamilton.
Lees ook:Kan je witte wijn ook bewaren?
Lees ook:U drinkt een vrouwelijke wijn
Lees ook:Proefnotities Hosman proeverij
Lees ook:Waarom drinken we eigenlijk witte wijn in de zomer?
Lees ook:Turkse wijn
Hier is maar 1 antwoord op mogelijk!
maar ik begin met een opmerking:
Laat wijn nou is gewoon een genot blijven en geen verplichting de tijd met rokkostumen, de Florijn en Wit bij Vis en Rood bij Vlees hebben we nu toch wel een keer gehad.
Tuurlijk ben ik het er mee eens dat het lekkerst bij Indisch Flink gearomatiseerde, kruidige JA zelfs zoete wijnen het beste bij Pittige gerechten past, ik zou persoonlijk niet voor een lichte rode of zware witte kiezen.
MAAR!!! Geniet van het Wijndrinken en als jij Zware Rode Wijnen LEKKER vind bij Indisch, moet je dat gewoon lekker doen en wat een ander ook zegt je persoonlijke zin en smaak is nog altijd het belangrijkst en nog iets WijnKenners bestaan niet ALLEEN MAAR LIEFHEBBERS EN GEPASSIONEERDE!
Groet
Michael Koekebakker WijnEtcetera.nl