Oinos Wijncursussen – Bourgogne – bodem en klimaat

 

OINOS Wijncursussen – Gerhard Horstink – œnologue

In 1988 is OINOS Wijncursussen opgericht met als doelstelling het geven van cursussen op het gebied van wijn. De basiscursus is de vierdaagse cursus Wijnproefkunde (24 lesuren). Aansluitend hierop is de cursusdag Bodem en Klimaat (1) ontwikkeld. Op deze cursusdag komen klimaat, bodemtype, geologie en invloeden van deze factoren op de wijnbouw aan de orde. Middels specifieke proefsessies en achtergrondinformatie wordt de relatie gelegd tussen de invloeden van bodem en klimaat op de geproefde wijnen. Aansluitend op deze inleidende cursusdag worden thematische Bodem en Klimaat cursusdagen ontwikkeld.

Nu, in het najaar 2012 wordt de cursusdag Bodem en Klimaat (2) met het thema BOURGOGNE gegeven.  En wel op maandag 29 oktober 2012.

Hierin komen onder andere de bodem, het klimaat, de geologie, bodemkaarten van de diverse gemeenten en de relatie van de Bourgogne bodems tot de wijnbouw!

Uiteraard worden er passende wijnen geproefd, wat kan oplopen tot 14 of 16 stuks in verschillende flights met een thematische opbouw.

Belangrijk om te weten: 
de cursus is bedoeld voor iedereen die zich beroepsmatig met wijn bezighoudt, of zich op dit specifieke wijnterrein wil bijscholen. Om deel te kunnen nemen aan deze cursus  is een getuigschrift en/of diploma van de OINOS cursus Wijnproefkunde noodzakelijk én een getuigschrift van deelname aan de cursusdag Bodem en Klimaat (1).

Organisatie en docent

De cursus wordt georganiseerd en gegeven door Gerhard Horstink, afgestudeerd œnoloog aan de Universiteit van Bordeaux. In het kader van de door hem opgerichte OINOS Wijncursussen zijn er specifieke opleidingen, cursussen en seminars gevolgd.

Voor alle informatie over deze bijzonder interessante cursus in het zuiden des lands, en om te informeren of er nog plaats is op 29 oktober a.s.,  is het raadzaam  even contact op te nemen met Gerhard Horstink of Esther Slootweg.

Telefoon: 0164-615966, telefax: 0164-620071 Nijverheidstraat 28, 4631 KS Hoogerheide e-mail: [email protected]  www.horstinkwijn.nl

 

 

 

Lees ook:Wijn, data wijnproeven en meer bij Oinos 2013
Lees ook:OINOS AMSTERDAM VAN START
Lees ook:Tien vers gediplomeerden bij Oinos
Lees ook:Wijnproefcursus dit najaar
Lees ook:Bij Gerhard Horstink leer je echt proeven!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>