OINOS AMSTERDAM VAN START

Najaar 2012 zal de cursus Wijnproefkunde van OINOS Wijncursussen in Amsterdam van start gaan. Dr. Dieuwke Engelsma, vinoloog en WSET 4, en Michael Valk, wijnadviseur Vierheemskinderen, zijn de initiatiefnemers en oprichters van OINOS Amsterdam. In samenwerking met Gerhard Horstink, œnologue,  hebben ze een lesprogramma van zes avonden ingericht waarin alle aspecten van het wijnproeven in relatie tot de wijnbereiding belicht worden.

 

De cursus ligt in de lijn van de colleges wijnproeven en vinificatie aan de Universiteit van Bordeaux en bestaat uit theoretische uiteenzettingen en praktisch proeven. Er zal ruime aandacht worden besteed aan het beschrijvend en analytisch wijnproeven. Zo kan de deelnemer al proevend relaties leggen tussen de samenstelling van wijn en de vinificatietechniek. Om tot deze vormen van wijnproeven te komen, worden de deelnemers onder meer getraind in het waarnemen van geuren en smaken. Inbegrepen bij de cursus zijn een cursusboek met de complete cursustekst en alle te proeven wijnen en proefoplossingen.

 

Voor nadere informatie:

OINOS Amsterdam

www.facebook.com/oinosamsterdam

[email protected]

Dieuwke Engelsma   tel. 0624285337

Michael Valk tel. 0653823511

 

OINOS Wijncursussen

www.horstinkwijn.nl

[email protected]

Gerhard Horstink    tel. 0164 615966

 

 

Lees ook:Oinos Wijncursussen – Bourgogne – bodem en klimaat
Lees ook:Wijn, data wijnproeven en meer bij Oinos 2013
Lees ook:Tien vers gediplomeerden bij Oinos
Lees ook:Wijnproefcursus dit najaar
Lees ook:Wijncursus kalender voor het najaar in Soest

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>