Verwachte stijging champagne prijzen

Hoewel champagne het zwaar heeft en supermarkten hevig stunten met de prijzen, wordt toch verwacht dat de prijzen nog iets omhoog zullen gaan.

Dit wordt veroorzaakt door de stijging in prijs van de druiven en de grote merken moeten dit doorberekenen in hun verkoopprijzen.

Er zijn signalen dat de prijs van de druiven met tenminste 3 procent zijn gestegen en de “Grand Cru” druiven zelfs 4,5 procent.

Carol Duval-Leroy, de voorzitter van het gelijknamige champagnehuis, noemt de hogere prijzen al “collectieve zelfmoord” en is bang dat consumenten nog meer zullen overstappen naar de meer betaalbare bubbel:  prosecco.

Voor het volledige Engelstalige artikel in Decanter klik hier.

Lees ook:Belgian Wine Personality of the year
Lees ook:Taittinger kijkt naar synthetische kurk
Lees ook:Moët gaat bubbels in China produceren
Lees ook:N,R&F van vandaag de dag
Lees ook:Gall&Gall komt met huismerklijn

1 Reacties // Reageer

One thought on “Verwachte stijging champagne prijzen

  1. Champagnethuiswinkel

    Iemand die echt champagne wil drinken, koopt graag champagne in plaats van een andere bubbelwijn en is bereid meer te betalen dan voor bijvoorbeeld Prosecco. De bekende champagnehuizen besteden echter heel veel geld aan marketing en imago. Dat berekenen zij door in de verkoopprijs. Maar de kwaliteit van de champagne zelf wordt er niet beter van. De consument is daarom volgens ons beter uit met een goede onbekende champagne. Je betaalt dan een correcte prijs voor de geleverde prijs-/kwaliteitsverhouding.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>