Rubriek: Evenementen

Een Amersfoortse wijnspijswandeling

In het ‘zoveelste’ weekeinde  Kramer-versus-Wüst gingen wij hier ook van het ene feestje naar het andere met als afsluiting op zondagmiddag de Wijnspijswandeling in Amersfoort. Een mooi concept om de beste restaurants in een stad te ontdekken. Een culinaire ontdekkingstocht waarbij je en passant de hele geschiedenis van de stad meepakt. Zeker als je in

Lees verder...

Bubbles & Jazz

Bubbles & Jazz Club op donderdag 28 februari Vanaf heden organiseert Taste & Tintle samen met het Bethaniënklooster iedere laatste donderdag van de maand Bubbles & Jazz. In de Bethany’s Jazz Club in het souterrain van Het Bethaniënklooster kunt u vanaf 20:00 uur heerlijke champagnes en mousserende wijnen proeven. Vanaf 21:00 wordt u getrakteerd op

Lees verder...

Geitenwollen sokken en te lang haar

Cru Bio op Schiphol, nou ja… bijna op Schiphol. Ditmaal was het theater van de onder auspiciën van Ghislaine Melman georganiseerde wijnproeverij eens in één van de zalen van de Toekan langs de A4. Is mevrouw Melman ook één van die opkomende vrouwen in de wijnwereld, vraag je je af? En er zijn er klaarblijkelijk

Lees verder...

VINEXPO: EEN REIS OM DE WERELD IN VIJF DAGEN

februari 2013 by Vinexpo               Een wereldreis voor wijn en gedistilleerd in vijf dagen, dat kan tijdens de Vinexpo in Bordeaux van 16 tot 20 juni 2013. Alles wordt bewerkstelligd om ook van deze beurseditie weer het hoogtepunt van het jaar te maken in de sector voor wijn en gedistilleerd, waar 48.000 vakbezoekers bijeenkomen. Over

Lees verder...

NLWBC2013 krijgt Facebook

Wijn: Even wat lekkere “Maandagochtendwijnnieuwtjes”   De eerste Restaurantweek van 2013 staat voor de deur! Vanaf 6 februari kun je officieel reserveren, maar je kunt nu al kennismaken met de diverse restaurants als je je inschrijft voor de nieuwsbrief. Ben je gek op uit eten gaan, dan zou ik dat zeker doen. De lunchredactie van

Lees verder...

Wijnproeverij Hongaarse wijnen in Harderwijk

Dit kwam op mijn pad via de Social Media tamtam…. “In mijn gloednieuwe proefkelder aan de Smeepoorstraat ben ik elke zaterdagmiddag te vinden voor advies, wijnverkoop en uiteraard om iets te laten proeven! Elke eerste zaterdag van de maand draagt ook nog eens een thema, en op 2 februari start ik met Hongaarse wijnen. Niet

Lees verder...

Italiaanse wijnen proef je in de Kookfabriek

Hij komt er weer aan, de Wijn Vakdag voor Italiaanse wijnen. In de Kookfabriek in Amsterdam. Vorig jaar wandelde ik er ook rond, tussen de Italianen, de kleine en de grote wijnimporteurs. Ik had weinig tijd, het een soort van haastklus werd! Maar dit jaar ga ik langer. Vastbesloten om veel te zien, veel te

Lees verder...

Sopexa’s France-Vins

De Amerikaanse wijnindustrie “We hebben het er al een paar dagen over… Over de staat van de Amerikaanse wijnindustrie anno 2013, want de Silicon Valley Bank heeft namelijk haar jaarlijkse rapportage hierover gepresenteerd. En dat doen ze goed… Een rapport, een infographic en een video.”  Zo start het blog van de wijnbloggers op zondag 20

Lees verder...

A TASTE OF SHERRY

De eerste sherrybar die in London zijn deuren opengooide was Bar Pepito, in King’s Cross. Maart 2010. Met de steun van González Byass. Hierdoor geïnspireerd volgden de anderen. De sherrygekte houdt  London in de ban, waarbij  de makkelijk te delen tapasschotels naadloos aansluiten. Een reeks van sherrybars in London die het allemaal waard zijn om

Lees verder...

Maastricht aan Tafel

Restaurants en cafés in Maastricht e.o. staan weer paraat sinds zondag! Maastricht aan Tafel & aan de Bar voor het goede doel! 13 t/m 27 januari 2013 Inmiddels een gastronomisch begrip in Maastricht en ver daarbuiten én voor velen een traditie: De bijzondere Maastrichtse restaurantweek Maastricht aan Tafel! Van zondag 13 t/m zondag 27 januari

Lees verder...

Franse wijnen touren door de Benelux

Sopexa Benelux organiseert opnieuw twee grote overzichtsproeverijen onder de noemer France-Vins op maandag 21 januari in Brussel en op dinsdag 22 januari 2013 in Amsterdam. De proeverij in Brussel wordt gehouden in het Sheraton Brussels Airport tussen 11.00 en 17.00 uur. De proeverij in Amsterdam wordt gehouden in Hotel Casa 400 tussen 13.30 en 19.00

Lees verder...

Wine Professional 2013

Sinterklaas, Kerstmis, Oud&Nieuw en Wine Professional. Ze volgen elkaar braaf op. Ieder jaar weer! “Wine Professional 2013: spannende spätburgunders, Barca Velha en vins nature

. Voordat de traditionele, feestelijke afsluiting verzorgd door restaurant Le Garage (14 punten GaultMillau) van start gaat, staat ook de derde beursdag (9 januari) bol van de smaakvolle en leerzame proeverijen.

 Wijnpublicist

Lees verder...

Wijn, bloggen en thuiswerken

Een van de grote voordelen van thuiswerken is dat als je terugkomt uit het bos, de was uit de wasmachine opgehangen kan worden en kleine snelle huishoudklusjes in een moeite door gedaan kunnen worden. Maar ja, iedereen kent het Cruijfferiaanse gezegde: “Ieder voordeel heb zijn nadeel!” In dit geval vooral de verlokking van de buitenwereld

Lees verder...

De 57ste Horecava

De Horecava! Morgen is het zover! Nummer 57 staat in de startblokken. Stan Huygens voorspelt een ‘zware week voor de vakmensen uit de horeca’. Noemt daarbij terloops nog even met een krabbel in de zijlijn de Wine Professional die ook drie dagen draait. Ongetwijfeld wordt het een spectaculaire happening, maar ik werd vooral getriggerd door

Lees verder...

Wine Professional en al die andere beurzen

De start van de Wine Professional!  Nog even en het is zo ver! Heel wijn minnend en wijnwijs Nederland heeft er op zitten wachten.  De beurs die uitgegroeid is tot dé Beurs waar iedere importeur, iedere echte wineprofessional en iedere ‘wannabe’ zijn gezicht zal laten zien. Het programma, voor zover nu bekend ziet er flitsend

Lees verder...