Verslagen uit Limoux

Het tijdschrift ELLE stuurde afgelopen weekend een redacteur naar Limoux, waar de jaarlijkse veilig Toques et Clochers plaatsvond. Zij doet op de website van Elle Eten verslag van twee dagen proeven, proeven, proeven (lees: wijn drinken) met als hoogtepunt het veilen van de beste vaten uit de omliggende dorpen en een diner van een driesterrenchef.

De vaten worden geveild voor het goede doel: het herstel van de klokketorens in de streek.

In Limoux wordt vooral veel witte wijn gemaakt, van de druivenrassen chardonnay en mauzac.  De veiling betreft vooral vaten met Chardonnay.

Lees hier verslag 1.

Lees hier verslag 2.

Lees ook:Toques et Clochers in Limoux
Lees ook:Toques et Clochers – Limoux – en heel veel vaten wijn
Lees ook:N,R&F van vandaag de dag
Lees ook:4 april: Pre-tasting Toques & Clochers
Lees ook:Witte wijn in het juiste vat

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>