N,R&F van vandaag de dag

Wijnboeren in België maken ultieme Loonse cuvee. “Het beste van de wijnboeren uit de streek werd samengebracht in één fles en het resultaat is uitmuntend’, zegt Ludo Derwael van Domein Cohlenberg. ‘Na de analyse van sommelier Lismont hebben we nog een paar aanpassingen gedaan en zaterdag worden de flessen van een etiket voorzien.”  Zegt men daar. Lees het uitgebreid op het nieuwsblad.be.

 

Een leuk spel voor de zomer. Maak je eigen filmpje van een wijngaard en alles wat erbij hoort en win  een mooie reis! Klik hier even voor wat meer info.

 

Nog maar een keer, immers, het is voor het goede doel! Champagne!

 

Mijn hemel….. daar is hij dan, de geheel nieuw uitgegeven Apicius Magazine! Kijk hier eens.

 

De witte wijnen van Terras Gauda stonden bij het Wijncoachingbureau op de proeftafel. Bijzondere wijnen van niet alledaagse druiven. Echte aanraders! Voor verschillende stapjes in de maaltijd! Lees en proef mee.

 

In het magazine Elle Eten nr 3 2012 staat een interview met Jay Rayner, restaurantcriticus voor de Britse krant The Observer! Over bloggen en vraatzucht, over zijn schrijftalent en een eigen zaak. Ook zijn mening René Redzepi, de Deense topchef is interessant om te lezen. Elle eten, een goed gevuld zomernummer!

 

De Kampioen, tot slot voor vandaag, gaat los in de Pfalz en kopt: “Wein, Weib und Pfalz”. Afgezien van de wat vreemde titel, is de Pfalz , zoals ook hier beschreven absoluut één van de regionen van Duitsland waar je naar hartelust kunt fietsen, wandelen en wijnen proeven. Een hippe streek, waar het goed toeven is. Volgende week zelf weer naar het Ahrtal, voor proeven en de wijngaarden in!

 

Een temperatuurgevoelig onderwerp bespreekt men op IC-Wines. Te koude en te warme wijnen zijn allebei onsmakelijk. Dus beter niet doen! Hou de richtlijnen een beetje in de gaten.

 

Lees ook:Verslagen uit Limoux
Lees ook:New Food Fair 2 sept in Amsterdam
Lees ook:Perswijn brengt e-magazine over Beaujolais
Lees ook:N,R&F van vandaag de dag
Lees ook:Goede oogst in Achterhoek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>