Rubriek: Algemeen

RegisterVinologen onthaald bij Karel V

Nieuwe RegisterVinologen nemen trots diploma in ontvangst UTRECHT – 46 Nieuwe Vinologen hebben hun diploma in ontvangst genomen tijdens een feestelijke ceremonie in Karel V in Utrecht. Zo’n pittige studie slaagt alleen als je hart en ziel erin weet te leggen. Dat deden alle deelnemers, van wie de meesten in de wijnbranche werkzaam zijn. Elk

Lees verder...

Sallandse aspergetelers houden open dag

Zaterdag 25 mei 2013: 10.00 – 16.00 uur Kom naar de Open dag van de aspergeboerderijen in Salland Op zaterdag 25 mei 10.00 – 16.00 uur ben je van harte welkom op de Open dag van de Sallandse aspergetelers. De telers en hun medewerkers gunnen je dan een kijkje achter de schermen. Je krijgt zo

Lees verder...

Een woelige week in de kokswereld

Er is veel te doen geweest over chefs, koks, chef-koks, keukenmanagers, kok-eigenaren, koks! Wat gebeurde er deze week: La Chapelle in Antwerpen vordert gestaag: Sergio Herman Michelinsterren worden ingeleverd: Ron Blaauw Stan Huygens twittert: Martin Ozinga verlaat #LasPalmas van Herman den Blijker. In #Kortgene (bij #Goes) heeft hij #hotel en #restaurant #DeKorenbeurs overgenomen. De Fuik

Lees verder...

Het online magazine voor de wijnliefhebber

“Smaakvanwijn.com” wordt sinds de lancering eind februari al goed gelezen. Inmiddels staan er 170 artikelen op, die blijven ook staan (!) en heeft de redactie van Smaakvanwijn -het online Wine magazine voor de wijnliefhebber – al een beetje inzicht in  wat men zoal leest of bekijkt. Zelf zeggen ze nog meer aan de educatieve kant

Lees verder...

Umami opent 7e restaurant in Eindhoven

PERSBERICHT Maart 2013     Gezonde Aziatische keuken van chef-kok Han Ji breidt opnieuw uit   Ook Eindhoven kan binnenkort genieten van de moderne Aziatische keuken van Chef-kok Han Ji. Begin mei opent de zevende vestiging van zijn succesvolle concept Umami in de Lichtstad. Met zijn bijzondere kookfilosofie, waarin gezondheid en het gebruik van verse

Lees verder...

Maandag 25 maart werden de VENUEZ Hospitality & Style Awards 2012 uitgereikt in Hotel Okura in Amsterdam. Het vijfsterren deluxe hotel was het decor van hét meest glamorous event dat de horeca en hospitality industrie rijk is. Iedereen die er toe doet in de horecawereld was aanwezig in stijlvolle gala jurk of smoking. Onder het

Lees verder...

Kasteel Tongelaar is open met Pasen

Laatste kans: expositie Beestenboel en Vreemde Vogels Op 1e en 2e Paasdag is Kasteel Tongelaar geopend voor bezoekers. Van 11.00 tot 17.00 uur kunt u een hapje en een drankje komen nuttigen in onze bourgondische toren. Daarnaast is het de laatste kans om de expositie Beestenboel en Vreemde Vogels te komen bekijken met werken van

Lees verder...

12de editie ‘Tasting California Wines’

De twaalfde editie van ‘Tasting Californian Wines’! Ditmaal in het Hilton in den Haag. Makkelijk want het Wine Institute of California zit immers ook in de regeringsstad. Een breed aanbod van te proeven wijnen, van Zinfandel tot Cabernet, van Riesling tot  Chardonnay… Van Mendocino in het noorden tot aan Santa Barbara en Temecula in het

Lees verder...

Café van Zanten introduceert eigen wijnlabel

Proef de Provence tijdens opening terrasseizoen Met het terrasseizoen voor de deur voorzien wijnexperts in 2013 een rentree van rosé wijnen. Het Rotterdamse café ’Van Zanten’ speelt hier dit jaar op in met de introductie van een eigen private wijnlabel: VZ Provence, Cuvée Van Zanten uit de Côtes de Provence. Met deze karaktervolle en harmonische

Lees verder...

Wijn, Spijs & Muziek

Op donderdag 4 april bundelen Soul&Bliss, AnyWine en Delicado Delgado hun krachten Ter gelegenheid van de Wijn, Spijs & Muziekavond op 4 april as. zal de Kamper band Soul&Bliss de muziek verzorgen. Deze band is in korte tijd een graag geziene gast geworden bij diverse gelegenheden omdat er meteen een goede sfeer is zodra ze

Lees verder...

Mijn gesprekken zijn wijngesprekken

Regelmatig kopt het nieuwe online wijnmagazine Smaakvanwijn.com spraakmakende wijngesprekken het internet op. Zo spraken ze  bijvoorbeeld John Bindels al een keer over het fenomeen wijnjournalist en André Sauerbier over marketing in de wijn. Over wie, o wie, kun je aanstaande zaterdag op Smaakvanwijn lezen? Is het een man of een vrouw? Wat is zijn of

Lees verder...

Bethany’s Jazz Club

Donderdag 28 maart! Iedere laatste donderdag van de maand is er Bubbles & Jazz in het Bethaniënklooster. Van 20.00 tot 21.00 proeft u een aantal bijzondere bubbels en wijnen. De wijnkenners van Taste & Tintle nemen u mee in de wereld van champagne en wijn. Vanaf 21.00 maakt de live jazz zijn entree. De Bubbles

Lees verder...

Hospitality & style Awards

PERSBERICHT 14 maart 2013 Avondvullend programma met prestigieuze horecaprijzen   Sinds bekend is wie in de running zijn voor een VENUEZ Hospitality & Style Award wachten de genomineerden in spanning af of zij deze op maandag 25 maart 2013 in ontvangst mogen nemen. Voor de uitreiking van de toonaangevende horecaprijzen wordt altijd een passende stijlvolle

Lees verder...

Drink pink is back!

WOENSDAG 3 APRIL 2013 – AMSTERDAM HOTEL CASA 400 Na de succesvolle eerste editie van Drink Pink vorig jaar in Den Haag, wordt deze unieke rosé proeverij dit maal georganiseerd in Amsterdam. Namens Vino Magazine, nodigen wij u daarom graag uit voor een proeverij van rosé wijnen afkomstig uit de hele wereld. DATUM: woensdag 3

Lees verder...

Smaak van wijn

Het online magazine “Smaak van wijn” staat sinds de lancerering  vorige maand -in stilte-, inmiddels wekelijks vol met nieuws uit de wijnwereld voor de wijnliefhebber! Het lijkt de perfecte match te gaan worden tussen de printed papers op niveau en vele blogs die er op het internet tegenwoordig te vinden zijn. Rubrieken zoals –Wijngesprekken, -de

Lees verder...