De lunchredactie op pad

Lunchend door Nederland!

Het duurde wel even voordat ik het systeem in ‘Grootspraak’ door had! Grootspraak, oftewel de enige restaurantgids voor wijnliefhebbers! Nodig bij ons nieuwe project: Lunchen in Nederland. Steeds even kijken bij het bepalen van de nieuwe keuze wat zij zeggen! Waardevol, want natuurlijk, werken is een groot goed, maar als het kan, dan liefst zo lekker, mooi en gezellig mogelijk.

Vanmiddag zetten we koers naar een mooie restaurant in Houten, Kasteel Heemstede.

Grootspraak zegt hierover in zijn nieuwste uitgave: “Luxe uitstraling onder in kasteeltje. Prima gedekte tafels. Goed brood, boter en olijfolie. Heel lekkere amuses dit keer. We aten kreeft met milde curry, een prachtig gerecht. Zachtgegaarde kalfswang met polenta (maisgriesmeel, vroeger in Italie veel door arme mensen gegeten) koekjes, gerookte biet en hollandaise.”

Even verderop nog dit: “Ruime wijnkaart, met de nadruk op klassieke wijnen uit de Bordeaux en Bourgogne, maar ook grote namen uit Italië en Spanje. Redelijke hoeveelheid betaalbare wijnen. De chef speelt altijd heel mooi met nieuwe combinaties op basis van zijn klassieke kunnen. (hmm in ieder geval een mooie zin.)

Voor de wijnliefhebber een goede plek, vooral vanwege het uitstekende arrangement.” Nou, ik ben nieuwsgierig! Ben wel de sjaak, want de bob. Maar dat is geen probleem.

Het bezoek van vanmiddag komt voort uit een nieuwe actie van de redactie van het Wijncoachingbureau. In het komende jaar worden spraakmakende restaurants bezocht voor de lunch.  Hetgeen vervolgens vertaald gaat worden in mooie berichtgeving op de site door de ‘Lunchredactie’!

Een mooi project waar ik natuurlijk graag aan mee wil werken!

 

Volgens de Michelin is Kasteel Heemstede een aangenaam restaurant * met een uitstekende wijnkaart.”An elegant restaurant in the vaulted cellar of a 17C stately home, surrounded by a moat and gardens.”

Ik vraag me nu eigenlijk af, zouden alle ‘trosjes”(uitstekende wijnkaart) in de Michelin corresponderen met de in Grootspraak opgenomen restaurants.

Kasteel Heemstede na de * in 2011:

Lees ook:Grootspraak in opspraak?
Lees ook:De Burgemeester Wijnrestaurant van het Jaar 2012
Lees ook:De strijd tussen de restaurantgidsen gaat losbarsten
Lees ook:Bonnes petites tables 2013 / Michelin
Lees ook:Wijn bij Grootspraak op de voorgrond

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>