Wijnbar Lefebvre aanwinst voor Utrecht

Waar kun je beter bijpraten over wijn en wijnbloggen dan in een nieuwe wijnbar in je eigen woonplaats? Na enige afzeggingen, zaten we er afgelopen woensdag dan eindelijk. Zelf noemen ze het overigens geen wijnbar maar Wijncafé Lefebvre.

Lefebvre is een veelvoorkomende Franse achternaam en betekent ambachtsman, (zoiets als Smit in Nederland) en is ook de achternaam van één van de eigenaren.

Zelf willen ze een ontmoetingsplaats zijn, een pitstop voor een glas en een hapje, aldus de website. Wat opvalt is het strakke interieur, dat tegelijkertijd warmte uitstraalt, je voelt je er eigenlijk meteen prettig.

De wijnkaart biedt een ruime keuze aan wijnen per glas, in diverse prijsklassen, van € 3, 50 tot € 5,50.  Natuurlijk kun je ook wijnen per fles bestellen.

De dames in de bediening zijn uiterst vriendelijk, professioneel en kwamen met de flessen aan tafel om ze uit te schenken, waardoor je ook de fles goed ziet, wat ik zelf erg prettig vind. Wij dronken een glaasje fruitige blije cava en vervolgens nog een Grüner Veltliner van Diwald en een Esporão Alandra Branco, allen fijne wijnen om mee te borrelen.

Enige minpunt is misschien de wijnkaart, er zaten nog wat (type?) fouten in de wijnkaart en de naam cava ontbrak bijvoorbeeld bij de Bubbel uit de Penedès (voor ons uiteraard duidelijk dat het cava betreft, maar misschien niet voor iedereen..)

Overigens staan er op de kaart ook lekkere (lokale) bieren van de Leckere en allerlei happen.

Nu op naar het Neude om zelf te oordelen!

Lees ook:Hilversum krijgt wijnbar
Lees ook:Wijnbar zonder wijnkaart in het Antwerpse
Lees ook:Zon in het glas: citroengranita met cava
Lees ook:Nieuwe wijnbar in Rotterdam
Lees ook:Morgen twitterproeverij!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>