Rubriek: Zien!

De 57ste Horecava

De Horecava! Morgen is het zover! Nummer 57 staat in de startblokken. Stan Huygens voorspelt een ‘zware week voor de vakmensen uit de horeca’. Noemt daarbij terloops nog even met een krabbel in de zijlijn de Wine Professional die ook drie dagen draait. Ongetwijfeld wordt het een spectaculaire happening, maar ik werd vooral getriggerd door

Lees verder...

Hotspot Amsterdam

  Ik had het gevoel terug in de tijd te zijn. Op het Leidse Plein in het Americain van weleer!  Met zijn adres officieel aan de Leidse Kade, inmiddels  behorend tot de Hampshire  groep. Het was ‘het binnenloopadres’ van Amsterdam. Hangen aan de enorme leestafel onder het imposante plafond. Geschikt voor alles! Ontbijt of borrel,

Lees verder...

Opmerkelijke zaken eind 2012

Oliebollenstress In Schiedam viel pardoes de eigenaar van de oliebollenkraam flauw nadat zijn bollen voor de ADtest opgehaald waren. Ai! Het gebeurde gelukkig pas aan het einde van de dag, bij het afsluiten van de kraam. Geen klant heeft het gemerkt, zeg maar last van gehad, want de bollen werden gewoon gebakken. In diezelfde AD

Lees verder...

Wijn en proeverij bij De Pastinaeck in Amersfoort

Daar ging ik dan, door de regen op weg naar Amersfoort! (maar wel in de auto ) Even voor 12 afgesproken met de dames van ‘De Pastinaeck’ op ’t Hof. In het hoekje, met op vrijdag en op zaterdag de markt voor de deur! Ik hoor hersens kraken, ik zie rimpels voorhoofden verschrompelen, want ja,

Lees verder...

Wijnpanels vanavond in Radar

Wijnnieuws opgepikt in het weekeinde “Rode wijntest Acht flessen Côtes du Rhône; variërend in prijs van 2,50 tot ongeveer 16 euro en twee panels. Proeven zowel het deskundigenpanel en het consumentenpanel het verschil tussen de goedkope en de duurdere wijnen en wat is de lekkerste wijn?” Vanavond dus te zien in Radar, waar men tot

Lees verder...

Een bijzondere kerstkaart!

Wat een grappige kerstkaart kreeg ik van cursiste SJ toegestuurd. Helemaal in to the wine is ze, topbaan, maar gaat zich ook nog verder specialiseren als vinologe, smaakdeskundige en Wijnspijsspecialiste. Vandaar de cursus bij het Wijncoachingbureau. #LOL!

Lees verder...

FutureFood

Futurefood #5 staat alweer in de steigers. In het voorjaar van 2013 is voor het volgende thema gekozen: “Is Eco-food bullshit?”

Lees verder...

Een spel voor de Kerst: Het Wijnspel

Erg leuk. AnyWine heeft in opdracht een wijnspel ontwikkeld. Het resultaat is een “Triviant- achtig” kaartspel dat bestaat uit 6 categorieën, met per categorie 51 vragen en antwoorden (op de achterkant van de kaartjes). De categorieën zijn: Proeven, Herkomst, Waar/Niet waar, Terminologie, Productieproces, en Geschiedenis. Voorbeeldvragen: * Welk evenement ging in 1976 de geschiedenis in

Lees verder...

Wijn en Food in de krant

De Telegraaf doet melding van prachtige wijnen in gezelschap van een gastronomische lunch. En wel de wijnen van het Limburgse domein Aldenborgh uit Eys! Deze begeleidden de lunch van Karl van Baggem, eigenaar en chefkok van de Hoefslag(*) in Bosch en Duin. De wijnmaker, Peter Pelzer, was zelf aanwezig om over zijn vak, zijn wijngaard

Lees verder...

Red Drops of Life

Passie uit Basilicata! “Hello wine lover, This is my latest creation for the Digital Diary of Basilicata, Italy. My piece is under competition. So, if you like it, great if you’d share it and so helping me getting the award! That would help me enormously making it possible to go on with my work. Thank

Lees verder...

En nog meer Moët & Chandon

Nu we toch in de Champagnesfeer verblijven, past de tip van Winelife hier zeker tussen. Als je meedoet maak je kans op een verticale champagneproeverij voor 7 personen! Waar: bij de Moët & Chandon bar in de Bijenkorf in Amsterdam! Lees het in Winelife’s nieuwsbrief! Als je dan eerst via het wijn.blog  ‘Le Grand Hamersma’

Lees verder...

Wijn en het veranderende klimaat

Dit kwam ik vandaag tegen op het web! Hier kun je luisteren naar het interview over ‘Climate Change & Wine’ van Roger C. Bohmrich MW Echt super interessant!

Lees verder...