Wine Wonders of the World

Er is veel te doen over de categorie supermarktwijnen. Ze worden op handen gedragen of juist verguisd. Het Wijninstituut heeft er een proefgroep opgezet, bestaande uit docenten en cursisten! Maandelijks aan de slag met een grote blindproeverij uit  het supermarktsegment.

De Lidl zet in Engeland Masters of Wine in en hier in Nederland introduceren de PLUS supermarkten een nieuwe serie wereldwijnen!

Wine Wonders of the World

 

“DE BILT – De supermarkten van PLUS introduceren een nieuwe serie wereldwijnen. De Wine Wonders of the World biedt zes wijnen uit drie landen.

PLUS introduceert de exclusieve wijnserie in samenwerking met wijnimporteur Jean Arnaud Wijncom en wijnmaker François Lurton. De wijnen liggen vanaf dit najaar in de supermarkten van de formule. Volgens PLUS gaat het hier om kwalitatief hoogwaardige wereldwijnen tegen een gunstige prijs. De wijnen komen uit representatieve wijnstreken gelegen in Argentinië, Frankrijk en Spanje en kosten 5,49 euro per fles.

Paspoort
De Wine Wonders of the World hebben een onderscheiden etiket dat opvalt in het schap. Door het gebruik van paspoort stempels is in één oogopslag het land van herkomst te zien. Consumenten kunnen onder andere kiezen uit een rode krachtige en volle Argentijnse Shiraz / Malbec uit 2010, een witte frisse Franse Gros Manseng / Sauvignon Blanc uit 2011, een fruitige Franse rosé Syrah uit 2011 en een rode licht kruidige Spaanse Tempranillo uit 2010.”

Bron: de Levensmiddelenkrant

 

Lees ook:Nu ook Chardonnay uit Frankrijk!
Lees ook:Wat is nieuwe wereld en wat is dan oude wereld?
Lees ook:Rechtzaak Champagne Bollinger tegen Franse hypermarche
Lees ook:Wat zijn de schattingen van oude wijnen nu waard?
Lees ook:Wijnwinnaars in Zuid-Frankrijks Pays d’Oc

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>