Witte Bordeaux bij makreelrillette

De kerstboom staat, het wordt buiten wat kouder en “Last Christmas” galmt weer uit de radioboxen. Wij hadden hier in huis afgelopen zaterdag al een (vervroegd) Kerstdiner en maakten voor de tweede keer makreelrillette, heerlijk op een cracker, of op toast.

We dronken hierbij een strakke witte Bordeaux van Clos Sainte-Anne 2010, een blend van 50% sauvignon blanc en 50% sémillon. Een zeer aangename wijnspijscombinatie! De wijn heeft het strakke wat past bij de citroensap en de Granny Smith in het gerecht en het rijke van de sémillon wat prima gaat met het vettige van de makreel.

Je zou bijvoorbeeld ook kunnen kiezen voor een licht houtgerijpte Chardonnay uit Chili. Belangrijk is in dit geval dat de wijn voldoende zuren heeft en wat rondheid.

Het recept komt van de website van Allerhande en vind je hier.

 

Lees ook:Cabernet Sauvignon van AC/DC getest
Lees ook:Witte Bourgogne, schaal- en schelpdieren
Lees ook:Wijn bij groenten en/of vegetarische recepten
Lees ook:Nogmaals Bordeaux bij onze Belgische buren
Lees ook:Van de hand van Evelijn van Heuven een toepassing uit het boek Smaakstof

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>