WijnWagentje-app voor Google Chrome: vind een recept bij je favoriete wijn

Vandaag lanceert Google de Nederlandse versie van de Chrome Web Store. Daar kunnen internetgebruikers apps downloaden die speciaal gemaakt zijn voor Chrome, de eigen webbrowser van Google. Met de WijnWagentje-app kunnen consumenten recepten vinden bij hun favoriete wijn.

Eerste versie
In de eerste versie van de WijnWagentje-app is de functionaliteit nog beperkt. Alleen de populairste wijnen van de gelijknamige webwinkel staan erin. Per wijn krijg je één of meer suggesties voor gerechten, met het recept erbij.

 

“Voor ons is dit ook nieuw”, verklaart Wicher van den Bosch van WijnWagentje. “We willen eerst kijken of wijnliefhebbers zo’n app überhaupt iets vinden. Maar het is onze bedoeling om de hoeveelheid recepten op korte termijn uit te breiden. Als de reacties enthousiast zijn, dan willen we wijnliefhebbers zelf ook de mogelijkheid geven hun recepten te delen, en de recepten van anderen te beoordelen.”

Samenwerking met Google
WijnWagentje ontwikkelde de recepten-app in samenwerking met Google Nederland en freelance applicatie-ontwikkelaar Henry Vrolings.

Van den Bosch: “Voor ons was de kans om samen met Google een app te ontwikkelen een leuke mogelijkheid, waarmee we hopen in een behoefte te voorzien. Er zijn namelijk al tal van sites en apps die je helpen een passende wijn bij je gerecht te zoeken. Maar andersom zie je niet zoveel. Terwijl veel wijnliefhebbers daar wel behoefte aan hebben: ik heb nog een lekkere wijn liggen, wat zullen we er eens bij koken?”

Downloaden
De WijnWagentje recepten-app is te downloaden op de Google Chrome Web Store: http://chrome.google.com/webstore. Er is ook een webversie beschikbaar op http://www.wijnwagentje.nl/recepten-app

Over WijnWagentje.nl
Architect Wicher van den Bosch en copywriter Daan Degen besloten eind 2009 Italiaanse wijn te gaan importeren. Die verkopen ze via de webwinkel WijnWagentje.nl aan liefhebbers in Nederland. WijnWagentje levert een beperkt assortiment bijzondere Italiaanse wijnen. Ze zijn dit jaar voor de tweede maal opgenomen in mijn wijngids! Vorig jaar scoorden zij hoog in de WijnWebwinkelgids, dit jaar komen zij ook weer voor in mijn Rainbow Wijngids.

[Persbericht met eigen aanvulling]

Lees ook:Verslag uit de wijngaard 11: Waar ligt die wijngaard van Joep Graler nu eigenlijk?
Lees ook:Online magazine Vinoo Scope gelanceerd
Lees ook:Offley Port geeft tips voor winterse relaxmomenten
Lees ook:Puur Tafelen met mooie wijnen
Lees ook:Anti-kater drankje: Quaetbeleyt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>