Wijnbar aan hipste straat van Rotterdam

1NUL8 nieuwe hotspot aan de Meent

Café, brasserie en wijnbar in één van hipste straat van Rotterdam

Rotterdam vernieuwt constant, binnenkort opent aan de Meent een nieuwe horecagelegenheid genaamd 1NUL8. Het horecaconcept is een initiatief van Floris van der Sluis en Ad Schaap die samen met Sabrina Schaap de nieuwe hotspot zullen gaan runnen. Floris was ooit werkzaam in de “kleine Baja” de roemruchte club die zich jaren eerder op deze locatie bevond. Inmiddels is hij alweer enige jaren zelfstandig ondernemer. Hoewel het de eerste horecagelegenheid voor de nog 23 jarige Sabrina is, zijn de horeca skills er met de paplepel ingegoten. Ad Schaap is een Rotterdamse horecaondernemer bekend van De Beren Holding. 1NUL8, de naam afgeleid van het huisnummer aan de Meent, wordt een combinatie van café, brasserie en wijnbar.

Aan de Middellandse zee

Overdag kunnen bezoekers genieten van een mooie koffie of uitgebreide lunch. Aan het eind van de middag en in de avond kan er genoten worden van een goed glas wijn en heerlijke mediterrane gerechtjes afkomstig uit Spanje, Italië, Griekenland en Frankrijk. Met name de versheid en kwaliteit van de gebruikte producten en de puurheid van de gerechten zijn onderscheidend. Daarnaast zijn er vijftien soorten wijn per glas te bestellen. De zaak heeft een internationale tijdloze uitstraling en vintage allure met als eyecatcher een twaalf meter lange bar.

Overleving bombardement

Het pand waarin de nieuwe zaak gevestigd is kent een indrukwekkende historie. Het is namelijk één van de drie Minervahuizen die ernstig beschadigd raakte tijdens de oorlog maar kort daarna weer in oorspronkelijke staat is hersteld. Het is het enige vooroorlogse kantoorgebouw achter de Coolsingel dat het bombardement overleefde. Een prachtige locatie dus aan een fantastisch stukje Rotterdam dat momenteel veel horeca en retail vernieuwing ervaart.

 

 

 

l

 

Lees ook:De Rotterdamse Museumnacht heeft als thema ‘Smaak’
Lees ook:Jazzy avond in wijnbar Het Eigendom
Lees ook:In de keuken van Floris
Lees ook:Restyle ‘In de Keuken van Floris’
Lees ook:Hilversum krijgt wijnbar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>