Nieuwe lichting vinologen

De wijnsector is een nieuwe lichting vinologen rijker. Tijdens een feestelijk diner in Restaurant Sensa in Den Dolder namen de geslaagden hun diploma en speldje in ontvangst uit handen van Gerhard Horstink, de nieuwe voorzitter van de examencommissie.Van harte gefeliciteerd allemaal! Ik zag namen van sommigen van mijn eigen jaar: geweldig dat jullie ook geslaagd zijn!

Consumenten willen meer en meer weten over wijn en worden steeds mondiger. Er komen steeds nieuwe wijnen op de markt en het informatieaanbod op internet lijkt schier oneindig. Als wijnprofessional moet je dus behoorlijk beslagen ten ijs komen om je klanten of gasten goed te kunnen adviseren. Je bent niet voor niets vakman of vakvrouw. Gedegen vakkennis, maar vooral ook up-to-date kennis biedt ondernemers en werknemers in de slijtersbranche en in de horeca meerwaarde voor hun klanten en gasten. Het effect dat dit uiteindelijk heeft op het bedrijfsimago én de omzet wordt vaak onderschat.

Naast basiscursussen, waarvoor De Wijnacademie samenwerkt met de landelijke Associatie van Wijndocenten, is de opleiding tot Vinoloog van De Wijnacademie® een perfecte vakopleiding voor iedereen die werkzaam is in de wijnhandel of horeca. Eenieder die in het bezit is van een wijndiploma op SWEN niveau 2 en nog meer wil weten over wijn, kan zich voor deze brede en specialistische vakopleiding inschrijven bij De Wijnacademie. En voor degenen die nog een stapje verder willen is er de opleiding tot Magister Vini.

Kijk voor een totaaloverzicht van wijnopleidingen en examens op: www.wijnacademie.nl.

Lees ook:Zestien aankomend vinologen beantwoorden alle wijnvragen via Twitter
Lees ook:Diplomaregen in de herfst van 2012 voor wijnprofessionals
Lees ook:Liquoristen opleiding biedt kansen. Vijftien nieuwe drankexperts in Nederland
Lees ook:Weer een nieuwe +++ docent bij het Wijninstituut
Lees ook:Wijnopleidingen nemen vlucht in Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>