Liquoristen opleiding biedt kansen. Vijftien nieuwe drankexperts in Nederland

Zoetermeer, 19 juni 2012. Gisteren vond de diploma-uitreiking plaats aan vijftien Liquoristen bij Bols Royal Distilleries in Zoetermeer. Het diploma werd uitgereikt door cursusleider Jan Boekenoogen en Ron Andes, voorzitter van de Wijnacademie.

In september was de opleiding al snel volgeboekt mede vanwege de nieuwe drank- en horecawet waarbij proeven bij de slijter wordt toegestaan. Maar ook de horeca heeft veel baat bij extra vakkennis om zich te onderscheiden. Naast een diploma ontvingen de geslaagden een Liquoristenshaker van Screwpull.

‘Specialistische vakkennis is nu meer dan ooit van belang, of men in de horeca of in de slijterbranche werkt. De crisis en nieuwe wetgeving vraagt om specialisten die iets extra’s te bieden hebben’ aldus Andes. Een goed voorbeeld is liquorist Anton van Balveren, die in zijn slijterij een aantal proefavonden rond het thema ,,ontdek geur en smaak” gaat organiseren. Hij hoopt hiermee zijn omzetten in gedistilleerd te verhogen. Dit overkwam al een andere deelnemer, cafébaas Felix Huisken, die zijn omzet in jenever aanzienlijk zag stijgen dankzij zijn nieuwverworven kennis op dit gebied.

Een Liquorist is de specialist bij uitstek van binnen- en buitenlands gedistilleerd en likeuren. Gedurende de opleiding is er uiteraard veel aandacht voor de theoretische kennis. Daarnaast is aantal distilleerderijen bezocht waaronder Zuidam Distillers in Baarle-Nassau, Rutte & Zn in Dordrecht en Koninklijke De Kuyper in Schiedam.

De volgende liquoristen-opleiding start in oktober 2012 met een examen in mei 2013. Deze bestaat uit 12 cursusdagen. Inschrijven kan tot 15 september (vol is vol)

Voor informatie en aanmelding: www.wijnacademie.nl 010-4267560

Lees ook:Ron Andes MV nieuwe voorzitter Wijnacademie
Lees ook:Nieuwe lichting vinologen
Lees ook:Wijnopleidingen nemen vlucht in Nederland
Lees ook:RegisterVinologen onthaald bij Karel V
Lees ook:Diploma-uitreiking Magister Vini

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>