Boek: Wijn voor dummies

Wijn voor dummies

Het kan ook niet uitblijven, de Dummies serie heeft ook een wijneditie. Hmmm, je moet ervan houden…

Dit boek, geschreven door twee Amerikaanse wijndocenten, is een soort cursushandboek waaruit de consument snel kan leren welke wijn te kiezen en hoe deze te behandelen, te serveren en ervan te genieten.

Ook worden de bekendste wijnen uit de belangrijkste wijnlanden beschreven. Bevat een summiere index, tabellen en een aantal landkaartjes. De lay-out is levendig/onrustig, fragmentarisch en daardoor niet erg overzichtelijk. De stijl is vlot, wat vermoeiend populair en geforceerd humoristisch, bevat veel en duidelijk weergegeven informatie.

Het boek gaat vrij breed en graaft niet diep, gaat recht op het doel af en is erg op de Amerikaanse situatie gericht. Belangrijke achtergrondinformatie ontbreekt, zoals de wijnbereiding, invloed van de wijngaard, historie etc. Dit ‘snelle’ boek draagt niet bij tot dieper inzicht en begrip, is ook niet bezielend. Het biedt mensen die snel en doelgericht een wijn willen kunnen kiezen zonder alle ballast en details, een efficiente ingang in de wijnwereld. Zwartwitafbeeldingen. Uitklapbaar omslag in geel met afbeelding van schoolbord waarop titel in geel, veel belettering in zwart in verschillende lettertypen; doet aan een computerboek denken.

Koop hem bijvoorbeeld hier.

Lees ook:Zestien aankomend vinologen beantwoorden alle wijnvragen via Twitter
Lees ook:Weg van wijn: nieuw boek van Onno Kleyn
Lees ook:Boek: een Nederlandse Bourgondier in 350 pagina’s
Lees ook:Ozon mogelijk gezond alternatief voor sulfiet in wijn
Lees ook:Ik slurp dus ik ben

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>