Boek: een Nederlandse Bourgondier in 350 pagina’s

Raymond van OudshoornRaymond beschrijft zijn levensverhaal. En dat is zeer boeiend. Als je van wijn houdt dan…

Ik ben zelf niet zo’n snelle lezer, dus 350 pagina’s is erg veel voor mij, maar dit boek leest wel erg lekker weg. Voor een wijnliefhebber is het als een reisgids. Ik krijg er zin van om weer naar een wijnland te reizen als ik dit boek lees.

Raymond is op zoek naar de chateaux, de wijngaarden en de abdijen, in een soort ontdekkingstocht. De vele dorpen en bezienswaardigheden die ze onderweg tegenkomen worden niet verwaarloosd, boordevol informatie, feiten en kleine weetjes, om van te genieten met een goed glas wijn, en om veel kennis uit op te doen. Door Raymonds no-nonsense verslagen en directe taalgebruik is deze bundel reisverhalen geen standaard wijngids.

Raymond van Oudshoorn:
“Door mijn schoonvader raakte ik verslingerd aan het onderwerp ‘wijn’. Iedere reis ga ik mijn getrainde (vinologen-) neus achterna. Van iedere vakantie maak ik een dagboek, en familie en vrienden hebben er bij mij op aangedrongen de reizen in boekvorm te gieten. Nu kan ik dan mijn eigen boek toevoegen aan mijn verzameling. Ik ben hier bijzonder trots op.“

Kopen? Hier.

Lees ook:Onderzoek naar wijnetiketten: vul de enquête in!
Lees ook:Italie vs Frankrijk
Lees ook:Vandaag was de eerste veiling van Winefield
Lees ook:Kortingsactie bij Rainbow Wijngids
Lees ook:Wijn volgens Alain Coninx,

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Boek: een Nederlandse Bourgondier in 350 pagina’s

  1. Mariëlla

    Ook ik heb het boek ingekeken, maar ik moet jullie teleurstellen: de wijn is met een lantaarntje te zoeken. Raymond schrijft vlot, maar de titel suggereert echt meer wijn dan er in het boek voorkomt.

      /   Reply  / 
  2. Raymond

    “In de ban van Dionysus” is de titel van autobiografische reisverhalen waarbij deze titel dan ook van toepassing is. Vele gebieden worden aangedaan: Elzas, Champagne (diverse keren), Bordeaux, Loire, Beaujolais, Sherry, Cognac, Calvados, Whisk(e)y, Bier, Kent, Griekenland. Daarbij staan de reisverhalen voorop aangevuld met culturele zaken en wijnwetenswaardigheden.
    Mijn naam is tenslotte niet Hubrecht Duijker.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>