Rubriek: Nederland

Heldere GaultMillau verslaggeving

Zo maar wat opgeschept uit de uitgebreide verslaggeving van de uitreiking GaultMillau2013 en de daardoor onstane aanvulling op de lijstenmania! “Totaalbeleving ‘Met alleen talent en passie kom je er niet meer’, las Van Lissum voor uit de beoordeling van Dooms. ‘Kennis, durf en doorzettingsvermogen zijn ook nodig. De gerechten van De Kromme Watergang onderscheiden zich

Lees verder...

Druivenplukken gewoon in Nederland!

7.30 uur, zondagmorgen! Vriendin klopt op de achterdeur. Ik sta klaar met de koffie, het huis slaapt, de hond is uitgelaten. Wij rijden grijnzend weg! Ruim twee uur later draaien we de wijnberg van Sint Martinus in Vijlen op. Koffie staat klaar, grote punten vlaai om te kiezen! Wat een dag! Met schaartjes gewapend, handschoenen

Lees verder...

Château Maestricht, culinair trefpunt van Maastricht

Twee dagen zonnig, koud Limburg Onderweg naar Maastricht zit ik in de trein met de bijlage Nieuw-Zeeland van Perswijn in mijn hand. Eens even kijken of Bishops Head ook bezocht is in Wairapa? Naast de Perswijn heb ik de ‘BourgogneDag’ van Oinos in mijn tas, althans de bijlage uit Bodem & Klimaat. Stukje voorbereiding voor

Lees verder...

Druiven oogsten in een warme maand

Zondag pakken wij onze scharen in en gaan met stevige stappers en een dikke jas op weg naar het zuiden! We gaan druivenplukken. Maar als ik het weerbericht beluister, kan het zomaar ‘voor-de-eiswein’ worden. Het schijnt te gaan vriezen! En nog wel een uur langer dan normaal ook !  Jet Wester is ook volop met

Lees verder...

Neerlandsch wijndiner

Van 22 tot en met 28 oktober zullen twintig Nederlandse restaurants deelnemen aan dit evenement, dat in het leven geroepen is ter promotie van de Nederlandse wijn. Om de wijnen meer bekendheid te geven creëren bekende chefs en sommeliers een vier-gangendiner met een wijnarrangement bestaande uit Nederlandse wijnen. Waaronder ook enkele sterrenrestaurants. Gasten kunnen reserveren

Lees verder...

Druivenplukken? Dat kan op Wijndomein Sint Martinus

Uitnodiging plukkersdagen 2012 inclusief vlaai en lunch Zaterdag 20 oktober 2012 Zondag 21 oktober 2012 Zaterdag 27 oktober 2012 Zondag 28 oktober 2012 Altijd al druiven willen plukken maar Frankrijk is te ver rijden? Kom dan nu naar de plukkersdagen van Wijndomein Sint Martinus in Vijlen.

Lees verder...

Open dag op Wijngaard de Wageningse Berg

Ook op de Wageningse Berg is het morgen goed toeven. Bezoek nu, aan het begin van de herfst, deze prachtige wijngaard en geniet van de smakelijke wijnen. “In 2012 ontvangen wij u graag in onze prachtige wijngaard tijdens open dagen. Op zaterdag 23 en zondag 24 juni ontvingen wij vele nieuwsgierige gasten, die konden proeven

Lees verder...

Medailleregen in Betuws wijndomein

Wat een leuke vent met zijn fles aan een touwtje dacht ik, toen ik het bericht “2012 een topjaar voor Betuws Wijndomein” in  de  StadTiel.nl aan het lezen was, waar een vrolijke foto bij van de wijnmaker zelf bij staat! Meteen schoot me weer te binnen, dat ik enige tijd geleden nog contact had gehad

Lees verder...

Nationale Wijnweek 2012

NATIONALE WIJNWEEK 2012 maandag 1 tot en met zondag 7 oktober NEDERLANDSE WIJNFEESTEN GROESBEEK (vrijdag 28 t/m zondag 30 september) In het weekend voorafgaand aan de Nationale Wijnweek worden in Groesbeek voor de 6e keer de Nederlandse Wijnfeesten georganiseerd. Van vrijdag 28 tot en met zondag 30 september zal Groesbeek wederom drie dagen in het

Lees verder...

Opnieuw meer medailles bij Nederlandse Wijnkeuring 2012

Kwaliteit Nederlandse wijn neemt elk jaar flink toe   Eenmaal goud, 24 zilver en 33 brons. Dat is de score van de Nederlandse Wijnkeuring 2012. De medailles werden vanmorgen uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst in Kasteel Groeneveld in Baarn. De gouden medaille was voor Wijngoed Montferland in de Gelderse Achterhoek, die daarnaast ook nog eens

Lees verder...

Solaris, een wijndruif

“Solaris heeft zoals we zagen een flink hoog suikergehalte. Maar misschien nog net niet hoog genoeg voor de meest complexe soorten zoete wijn, zoals bijvoorbeeld een TBA oftewel een Trockenbeerenauslese. (Duitse wijnbouw-woorden zijn vaak machtig. Ganztraubenpressung. Stummschwefelung. Dickmaulrüssler. Kupferab-schlußspritzung.) Of een Sauternes-achtige bonbon van een wijn. Maar dat zou volgens ons wel kunnen.”   Oeps, wat zegt ze

Lees verder...

Een BOB voor Zuid Limburg?

Er is altijd veel interessante wijnpraat bij onze zuiderburen te vinden. En omdat iemand toch alles moet lezen, doe ik dat graag, waarna ik het met veel plezier aan het wijn.blog vertrouw, zodat iedereen het op zijn eigen tijd kan lezen. “BOB aanvragen Nederlands Limburg Na jaren van discussie over het al dan niet gebruiken

Lees verder...

Eind oktober naar Maastricht!

26 t/m 29 oktober Van vrijdag 26 t/m maandag 29 oktober 2012 staat Maastricht centraal als dé locatie waar wijn, gastronomie en cultuur samen komen: Château Maestricht, het hoogtepunt van het oogstseizoen en de slachtmaand (september, oktober en november), met als ‘bekroning’ de presentatie van de GaultMillau gids en de toekenning van de GaultMillau Awards

Lees verder...