BoerBoudewijn voor Nederlandse wijnen

Het grote publiek is nog niet bekend met Nederlandse wijn. Een nieuw initiatief van vier bourgondische Brabantse jonge ondernemers moet hier verandering in brengen. Met hun bedrijf BoerBoudewijn hopen zij Nederlandse wijnen onder de aandacht te brengen van een bredere groep wijndrinkers.

BoerBoudewijn vertelt het verhaal van de Nederlandse wijnboer zelf en hoopt op deze manier dat de Nederlandse wijndrinker met meer gevoel een glas Nederlandse wijn gaat drinken en zal ervaren dat ook Nederlandse wijnen kwaliteitswijnen kunnen zijn.

Op dit moment doen aan BoerBoudewijn mee: Johan van der Velden van De Kleine Schorre,  Ron Langeveld van Dassemus en Jos Hereijgers van Wijndomein van der Herstraten.

Hoewel de meeste Nederlanders nog steeds negatieve associaties of misschien zelfs helemaal geen associaties hebben met Nederlandse wijn, blijkt dat deze juist de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling heeft ondergaan. Met andere woorden: de Nederlandse wijnproductie is volwassen geworden.

Dat de wijnproductie in Nederland volwassen is geworden, komt voornamelijk doordat er meer kennis is ontwikkeld omtrent de productie van wijn. Daarnaast zijn de wijnstokken ouder geworden, waardoor de druiven een betere kwaliteit hebben gekregen. Door deze kwaliteitsverbetering hebben veel wijnen zich ontwikkeld van een wat wrange zurige wijn naar een zeer kwalitatief (smaak)volle drank.

De meer volwassen Nederlandse wijnen zijn inmiddels door binnenlandse en buitenlandse kenners opgevallen.  Zo heeft de Recortis 2009 van Wijnhoeve de Colonjes uit Groesbeek goud behaald bij de internationale Bioweinpreis. Daarnaast worden de wijnen van de Kleine Schorre uit Zeeland in de business class van KLM geschonken en staan andere Nederlandse wijnen in Sterrenrestaurants op de kaart.

www.boerboudewijn.nl

[ingezonden bericht]

 

 

 

Lees ook:Nog meer Nederlandse wijn in de vliegtuigen van KLM
Lees ook:Nieuwe oogst Kleine Schorre
Lees ook:Prijzen voor Nederlandse wijnen
Lees ook:Wijnen Wageningse Berg op fles
Lees ook:Feest op De Kleine Schorre

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>