Nieuwe oogst Kleine Schorre

Wijnhoeve De Kleine Schorre bij Dreischor heeft deze week de druivenoogst van 2010 gebotteld. Dit leverde meer dan 53.000 flessen witte wijn op. Het aantal is ongeveer gelijk aan dat van 2010.

In enkele dagen gaan 53.000 flessen door een machine om te worden schoongemaakt, gedesinfecteerd, gevuld en een schroefdop of kurk krijgen. Deze vulmachine is speciaal uit Duitsland naar Zeeland gehaald om de 37.000 liters binnen redelijke termijn te kunnen verwerken.

Beste trossen
In september 2010 is drie keer geoogst waarbij alleen de beste trossen richting wijnkelder gingen waarna het proces van persen en gisten kon beginnen. De nieuwe wijnen zullen nog ongeveer vier weken in de fles tot rust moeten komen alvorens ze kunnen worden gekocht. Een noviteit van De Kleine Schorre is dat iets meer dan de helft van de flessen zijn afgesloten met een schroefdop.

Lees ook:Nog meer Nederlandse wijn in de vliegtuigen van KLM
Lees ook:Schroefdop wint!
Lees ook:Trend gespot: high wine!
Lees ook:Spiraal wijnkelder
Lees ook:Wijnen Wageningse Berg op fles

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>