Bergeracwijnen lanceert nieuwe website

Sinds enige tijd is de website www.bergerac-wijnen.nl online. Deze website van het productschap Bergeracwijnen (CIVRB) is gelanceerd onder de naam ‘Echte momenten, natuurlijke momenten’.

De website heeft als doel je kennis te laten maken met de regio en de Bergeracwijnen en richt zich op een breed publiek. Alle teksten zijn in meerdere talen beschikbaar, waaronder het Nederlands. Het CIVRB heeft het personage Roxanne bedacht, die je helpt door de site te navigeren.

De site is verdeeld in verschillende rubrieken waarin je allerhande informatie kunt vinden. In het eerste deel ‘Mijn wijn’ vind je onder andere basisinformatie over de wijnen, over de verpakking, het lezen van een etiket, bewaar- en schenktemperatuur, hoe een goede wijn te kiezen, en hoe ervan te genieten. In het tweede gedeelte staan wetenswaardigheden over de regio Bergerac, de druivenrassen, het vinificatieproces, en meer specifieke informatie over de wijnen. De laatste rubriek behandelt historische en toeristische informatie over de regio Bergerac.

Bergerac ligt in het departement Dordogne, in de regio Aquitaine. Dit toeristische gebied is al lange tijd een favoriete vakantiebestemming voor Nederlanders. De regio is goed bereikbaar per auto, trein of vliegtuig. Transavia vliegt driemaal per week rechtstreeks vanaf Rotterdam naar Bergerac-Dordogne. De regio is geliefd door haar lekkere klimaat en mooie natuur, maar ook door de gastronomie en de diversiteit aan wijnen. Uit Bergerac komen veel verschillende wijnen, van zoet tot droog en van wit tot rood. Het wijntoerisme floreert er; via verschillende wijnroutes en bij La Maison des Vins kun je deze wijnregio ontdekken.

Liefhebbers van Bergeracwijnen kunnen eveneens ervaringen uitwisselen op de Facebookpagina van de Bergeracwijnen, aldus het perbericht. Deze button heb ik helaas nog niet aangetroffen op de site….

Lees ook:Bergerac, wijnen van de toekomst
Lees ook:Calvados lanceert nieuwe website in Nederland
Lees ook:Bergerac is zó 2014
Lees ook:De natuurlijke pracht van de Bergerac
Lees ook:Zo Naturel! Bergerac wijnen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>