Uniek wijncentrum in Mercurey

In het Franse dorpje Mercurey, in de Bourgogne, is afgelopen vrijdag een uniek wijninformatiecentrum geopend, Caveau Divin Mercurey. Mercurey ligt in de Côte Chalonnnaise; een bekende naam in het dorp is bijvoorbeeld het Château de Chamirey.

Nooit eerder werkten in Frankrijk zoveel wijnboeren samen in één wijncentrum. 80% van de wijngaarden in de appellation Mercurey is vertegenwoordigd. In het centrum is wijn van 35 producenten te proeven, sommigen staan op de wachtlijst. Iedere wijnbouwer mag twee wijnen bij de Caveau onderbrengen. De flessen worden verkocht voor dezelfde prijs als op het domein. De wijnen zijn verkrijgbaar per glas, via een betalingssysteem met ‘wijncreditcard’.

Het project is gefinancierd met Europese subsidies, en is vooral bedoeld om de stroom bezoekers die de omgeving bezoeken een unieke ervaring te bezorgen. Het wijntoerisme heeft de toekomst, aldus de initiatiefnemers, en het centrum voorziet in een grote behoefte.

Caveau Divin Mercurey is gevestigd aan de Place Genappe in Mercurey.

Binnenkort meer op Wijnkronieken.nl over dit unieke project. Ik interviewde een van de voortrekkers, een Nederlandse wijnbouwer die sinds enige jaren in Mercurey woont.

Foto Charles Lelu

Lees ook:Handboek Bourgogneliefhebber deel II verschenen
Lees ook:Wijntoerisme in Frankrijk
Lees ook:Boliviaanse wijnen op Wine Professional
Lees ook:Moet de ‘eigen wijn’ de restaurants redden?
Lees ook:Bubbles voor België

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>