Nieuw: Vin de Pays de l’Atlantique

Uit zuidwest Frankrijk komen vanaf dit oogstjaar wijnen op de markt met Vin de Pays de l'Atlantiquede aanduiding Vin de Pays de l’Atlantique.

De Merlot wijnen zullen het eerst op de markt komen, maar er zullen later allerlei verschillende druiven en assemblages komen. En natuurlijk ook de Bordeaux druiven. Per departement wordt bepaald welke druiven worden toegestaan onder deze Vin de Pays de l’Atlantique. Dordogne bijvoorbeeld gaat Syrah toestaan maar in de Gironde is dat niet toegestaan, daar doen ze weer Chadonnay, Chenin Blanc en Cinsault.

Beetje vaag dus.

Vin de Pays de l’Atlantique zal door een aantal departementen lopen: Charente, Charente Maritime, Dordogne, Gironde en delen van Lot et Garonne.

‘It’s not a miracle solution to our difficulties, but it allows producers in the region greater flexibility and choice, and the option to experiment,’ aldus Allan Sichel, managing director van Bordeaux négociant Maison Sichel.

Een nieuwe branche organisatie, Syndicat des Producteurs de Vins de Pays de l’Atlantique, is regels aan het bepalen voor het gebruik van houtsnippers en dergelijke.

Lees ook:Nieuwe appelation in Frankrijk: Vin de Pays des Gaules
Lees ook:Frankrijk – Beaujolais krijgt Vin de Pays
Lees ook:Dating door wijnoverschot?
Lees ook:Wereldprimeur: eerste mousserende wijnen voor Pays d’Oc IGP
Lees ook:Goede oogst 2007 in Pay ‘dOc

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>