Discussie over wijn ratings: goed of slecht?

Eric Asimov van The New York Times heeft een discussie aangezwengeld over wijn ratings van mijn helden, zoals de Wine Spectator en Robert Parker. Zijn ze goed of slecht?

Wijnhandelaren (vooral die lage punten krijgen) zeggen wel eens: je zegt toch ook niet de Mona Lisa is 97 punten en de Nachtwacht is 93 punten?

Erics stelling in het kort: wijn ratings zijn goed en helpen de consument. Hij stelt wel voor om er een 4-sterren rating van te maken. Verder vindt hij beschrijvingen van kleur, geur en smaak belachelijk, vaak uitwisselbaar en zeggen niets over de wijn zelf.

Binnen 5 dagen had hij 40 reacties… Lees het hier.

Lees ook:Pinot Noir proefnotities van Wine Spectator
Lees ook:Bordeaux op de World Heritage lijst van UNESCO
Lees ook:Nieuwe website: Puur Tafelen
Lees ook:Het ultieme kerstcadeau! De Rainbow Wijngids
Lees ook:Sherry is hot?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>