Nederlands Wine & Foodfestival 2013

logo wijn & food festival wine &Food associationMaandag 3 juni 2013 is Amsterdam dé gastronomische hoofdstad om te bezoeken. Deze dag is het NH Barbizon Palace in Amsterdam the place to be voor wijn- en horecaprofessionals. Highlights zijn onder meer de Roséwijnen van het Jaar, Champagne en Mousserend van het Jaar, de bekendmaking van de Beste Open Wijnen van het Jaar en Primeurs 2013.

Daarnaast aandacht voor Cahors en de Loire waarbij diverse producenten naast het presenteren van hun wijnen ook een aantal masterclasses zullen verzorgen. De  culinaire invulling van de educatieve proefsessies wordt verzorgd door diverse vooraanstaande chefs.
 Klik hier om u nu direct in te schrijven voor dit spectaculaire evenement!



Verkiezing Roséwijnen van het Jaar en Mousserend & Champagne van het Jaar: kwaliteit voorop
 Van 11:00 uur tot 18:00 uur kunt u genieten van onze lopende proeverij met alle finalewijnen. Om 17:00 uur zal de uitreiking plaatsvinden van de beste roséwijnen en Mousserend & Champagne verkrijgbaar in Nederland en België, in verschillende prijs- en hoofdcategorieën (Supermarkt, Wijnspeciaalzaak, beperkt verkrijgbaar). Inclusief de mooiste mousserende roséwijnen.

Prix du Sommelier: Diverse Sommeliers zullen aanwezig zijn om hun favoriet, hun Prix du Sommelier-wijn, te kiezen per categorie van het 25ste Proefschrift Wijnconcours; verkiezing van Rosé en Mousserend & Champagne. Iedere sommelier krijgt een categorie toebedeeld.

 Open Wijn Competitie 
Verkiezing Open Wijnen (voorheen Huiswijnen) van het Jaar in diverse horecacategorieën en regio’s. Een brede selectie finalewijnen afkomstig van cafés/ eetcafés, restaurants, eliterestaurants en Aziatische restaurants is te proeven tijdens het festival.

Om 11:30 uur worden de winnaars bekend gemaakt. De finalisten presenteren hun wijnen op dezelfde manier als bij het Vinodroom tijdens Wine Professional 2013.

Primeurs 2013 
Nieuwe vondsten, nieuwe jaargangen, nieuwe wijnen! Primeurwijnen zijn in onze optiek wijnen die in 2013 op de markt zijn gekomen. Het kan daarbij – afhankelijk van het  werelddeel- bijvoorbeeld gaan over de oogstjaren 2013 (in sommige gevallen mogelijk in de Nieuwe Wereld), 2012, 2011 maar ook over een eerder wijnjaar waarvan de wijnmaker de flessen tot nu toe op stock heeft gehouden en nu pas vrijgeeft.

Masterclasses
 Gedurende deze dag zullen er een aantal masterclasses worden verzorgd door diverse producenten uit onder andere de Loire en Cahors. Zij zullen persoonlijk hun wijnen van commentaar voorzien. Ook zullen er masterclasses gegeven worden over rosé en champagne. Enkele van deze proeverijen worden omlijst door gerechten van een chef. Meer informatie over de inhoud van de masterclasses vindt u op onze website.

Bezoek het Nederlands Wine & Food Festival 
Gratis toegang voor horeca- en wijnprofessionals na online registratie of op vertoon van de ontvangen toegangskaart/ uitnodiging.
Evenementgegevens:
Datum: maandag 3 juni, uitsluitend voor B2B en voor professionals

Locatie: NH Barbizon Palace, Prins Hendrikkade 59-72, 1012 AD Amsterdam 

Zalen: St. Olofskapel en Mezzanine (lopende proeverij), Boardroom (masterclasses), Henry Hudson Room 1 en 2 (masterclasses)

Tijd: 11:00 – 18:00 uur

Bron: aankondiging Winesite

Lees ook:Nederlands Wine and Food Festival 2011
Lees ook:Perswijn Zomerproeverij
Lees ook:Perswijn Zomerproeverij
Lees ook:Champagne Comité zoekt beste Champagneprofessional
Lees ook:Masterclasses Nieuwe Wereld [Persbericht]

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>