Rubriek: Bubbels

‘s Werelds oudste Champagne wordt geveild in Finland

“In de zomer van 2010 is in de Åland Archipel een scheepswrak ontdekt met aan boord 145 bewaard gebleven flessen champagne. Volgens experts dateert de champagne uit de eerste helft van het jaar 1800. De Champagne is afkomstig van bekende champagnehuizen, zoals Veuve Clicquot, Juglar en Heidsieck.”  ik lees het op het blog Reisgraag.nl! Het 

Lees verder...

Genieten van Champagne

De beste bubbels vind je in de Champagne. Naast de grote Champagnehuizen zijn er veel kleine huizen die in de eigen wijngaarden onder de familienaam Champagne produceren. Met de grootste zorg en trots worden de wijngaarden onderhouden en het geheim van de productie van de Champagne overgedragen van generatie naar generatie. Onder deze kleinere familiebedrijven

Lees verder...

Benelux Champagnebureau vervangt het Nederlands Champagnebureau van weleer

  “Via deze weg willen wij u op de hoogte brengen dat u vanaf nu bij ons terecht kan voor alle mogelijke informatie over Champagne.”  Deze woorden van de ‘verse’ directeur, Grégoire Van den Ostende, van het Benelux Champagnebureau zijn te lezen in een bulletin waarin hij aankondigt vanaf heden ook de Nederlandse Champagnebelangen te

Lees verder...

Wie wordt de Champagne ambassadeur / ambassadrice 2012

Neem nota van het volgende concours! Denk je echt alles van Champagne te weten, schrijf je dan nu in voor wedstrijd  van het jaar met Champagneliefhebbers uit Duitsland, Oostenrijk, België, Spanje, Frankrijk, Italië, Nederland, Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. Deelname kan tot 9 juli 2012 ! Voor inschrijven kijk HIER.

Lees verder...

Web Journal over de Champagne in het Engels

In het Frans bestond het al een tijdje, maar nu is er ook een Engelse versie van: het Web Journal du Champagne. Dit online magazine wordt samengesteld door Claire en Julien Zika, twee Franse wijnliefhebbers, en is gratis te raadplegen. In het magazine is aandacht voor de wijngaarden, de vinificatie, champagne bij het eten, de

Lees verder...

Webshop met alleen biologische champagnes

Vandaag, 1 februari, opent BiologischeChampagnewinkel.nl haar virtuele deuren. Deze nieuwe webshop zal enkel biologische en biodynamische champagnes op de markt brengen van makers als Fleury, Francoise Bedel & Fils, Emmanuel Brochet en Bruno Michel. BiologischeChampagnewinkel.nl brengt hiermee het grootste aanbod biochampagnes van Nederland bij elkaar, aldus het persbericht.

Lees verder...

Prosecco vanaf nu met zegel

Vanaf 1 januari 2012 worden, als gevolg van de Italiaanse wetgeving, alle flessen Prosecco voorzien van een zegel. Door de verzegeling wordt de echtheid gegarandeerd.  De zegel wordt gebruikt op zowel de Prosecco Frizzante DOC als de Prosecco Spumante DOC. De naam Prosecco en de zegel bieden dezelfde garantie. Het voordeel van de zegel is

Lees verder...

Met welke bubbel ga jij het nieuwe jaar in?

Deel je ervaring, en win een Rainbow Wijngids Toasten doen we waarschijnlijk allemaal wel, aanstaande zaterdag. Maar waarmee? En wat serveer je om 0.00 uur bij de bubbels? Wie haalt er echte Champagne in huis, en waarom? Wie toast er met een andere bubbel, en welke dan? Waarom? Ik wil het graag allemaal weten, en

Lees verder...

Bio-champagne in de lift

In de WijnWebWinkelgids stonden ze met twee wijnen, allebei biologisch. En gelukkig gaat het een jaar later steeds beter met de heren van Organic Champagne. Het magazine BioJournaal sprak met Agoston & Krieger, van webwinkel Organicchampagne.nl

Lees verder...

Dom Perignon presenteert Vintage 2003

Normaal gesproken, wordt de nieuwe vintage champagne op het wijnhuis zelf onthuld. Deze keer werd er gekozen om dit in vijf steden tegelijkertijd te doen. Dom Perignon lanceerde de 2003 in Tokyo, Londen, Parijs, New York en Hong Kong. Zo zaten de New Yorkers aan het (champagne) ontbijt, terwijl de Londenaren getrakteerd werden op kaviaar

Lees verder...

Cava bij de pannenkoeken

Een van mijn favoriete Spaanse wijnen is cava. Ik schreef er op Wijnkronieken al vele blogposts over vol. Dit weekend hoorde ik eindelijk dat ik geslaagd ben voor het examen Spanish Wine Educator. Daarvoor moest ik een pittige cursus van twee dagen volgen bij het Spanish Wine Institute, met veel informatie over alle Spaanse wijngebieden

Lees verder...

Verwachte stijging champagne prijzen

Hoewel champagne het zwaar heeft en supermarkten hevig stunten met de prijzen, wordt toch verwacht dat de prijzen nog iets omhoog zullen gaan. Dit wordt veroorzaakt door de stijging in prijs van de druiven en de grote merken moeten dit doorberekenen in hun verkoopprijzen. Er zijn signalen dat de prijs van de druiven met tenminste

Lees verder...

Bubbels proeven in het Kurhaus

 Wil jij ook Champagnes proeven en andere mooie mousserende wijnen uit de hele wereld? Kom dan op 20 november naar het Kurhaus in Scheveningen. Hier zullen meer dan 100 verschillende wijnen openstaan en kun je ze eens rustig proeven in een schitterende omgeving. Het is alweer de negende editie van dit evenement en wordt, na

Lees verder...