Sparkling Winemaker of the Year Trophy 2013

logo piperRégis Camus winnaar Sparkling Winemaker of the Year Trophy 2013

 

Amsterdam juli 2013 – Régis Camus, de Head Winemaker van het champagnehuis Piper-Heidsieck is voor de achtste keer uitgeroepen tot Sparkling Winemaker of the Year. Deze prestigieuze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door de ‘The International Wine Challenge’ in Londen en omvat een blind tasting waarbij meer dan 10.000 wijnen geblindeerd geproefd worden door een jury bestaande uit 400 vakkundige leden.

 

Régis Camus piperRégis Camus is uitgeroepen tot de meest toonaangevende wijnmaker binnen het segment sparkling winemakers. Hij is sinds 1994 verbonden aan het huis Piper-Heidsieck als Head Winemaker en in 2004 en van 2007 tot 2013 uitgeroepen tot de winnaar van deze invloedrijke prijs met internationale bekendheid. Een uitmuntende prestatie waarbij de kwaliteit van het wijnhuis Piper-Heidsieck wederom wordt onderstreept.

In vier spannende rondes worden meer dan 10.000 wijnen gejureerd door een geblindeerde jury. De deelnemende wijnen doorlopen een traject waarbij de kwaliteit en smaak bepaald wordt en de wijnen vervolgens een bronzen, zilveren of gouden medaille toebedeeld krijgen. De geselecteerde wijnen worden geproefd en de resultaten geverifieerd door de voorzitters van de IWC. Via een strenge selectie worden uiteindelijk de regionale en nationale prijzen uitgereikt aan de winnende wijnen.

“Over and above mastering the technique, there is the loyalty to House style, a clear vision of where one wants to bring it and the intuition and confidence to know the way. The most important is probably the desire to share one’s passion.” Régis Camus

 Piper-Heidsieck_Rare_2002
Naast de titel Sparkling Winemaker of the Year is de Piper-Heidsieck Rare 2002 ook bekroond. De exclusieve Rare 2002 is tijdens het Nederlandse Wine&Food Festival uitgeroepen tot ‘Champagne van het jaar 2013’ in de categorie Champagnes boven      € 75,00. De Piper-Heidsieck Rare 2002 rijpt minstens 7 jaar en wordt alleen gemaakt in jaren waarin het klimaat buitengewoon en uitzonderlijk is. Het Proefschrift Wijnconcours, een jaarlijks evenement van The Wine & Food Association is de meest betrouwbare graadmeter van het kwaliteitswijnaanbod in België en Nederland.

Meer over Champagne vind je op Smaak van Wijn, het online wijnmagazine voor de wijnliefhebber, dat deze zomermaand in het teken van Frankrijk staat!

 

 

 

 

Lees ook:Aan de Weesperzijde is het goed toeven
Lees ook:Piper-Heidsieck on tour in Amsterdam
Lees ook:Sparkling wines maken hun entrée in Chili
Lees ook:De nieuwe Bobo’s van de Franse wijnindustrie
Lees ook:Belgian Wine Personality of the year

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>