Sparkling wines maken hun entrée in Chili

Errazuriz, het bekende Chileense wijnhuis uit Valle de Aconcagua, heeft plannen om een traditioneel gemaakte  ‘sparkling wine’ te gaan maken van chardonnay en pinot noir druiven, uit wijngebieden langs de Aconcagua Coast en Casablanca.

Francisco Baettig, wijnmaker in charge bij Errazuriz gaat voor onderzoek naar Frankrijk om in de Champagne het ‘echte’ bubbelwerk onder de knie te krijgen. Volgens hem is het een gat in de markt, sparkling wine in Chili te gaan maken, want op dit moment wordt dat nauwelijks geproduceerd. Wat er gemaakt wordt bovendien schijnt niet van al te hoge kwaliteit te zijn.  Terwijl aan de andere kant de kwaliteit van chardonnay en pinot noir in  Chili stijgt, dus het is eigenlijk een gemiste kans hier niets mee te doen.

Vina Errzuriz wil Sparkling Wine ergens eind 2014 lanceren! Spannend.

 

Lees ook:De oogst begint nu in Napa
Lees ook:Elisabeth II krijgt wijngaard in Windsor Park
Lees ook:Goedkope Pinot Noir
Lees ook:KLM voor tweede jaar op rij in top Airline Wine Awards
Lees ook:Torres Cordillera Brut

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>