Chili heeft de reputatie een ‘gezond’ wijnland te zijn. In hoeverre dit ook met de werkelijkheid spoort, is vraag twee. De Chileense wijnindustrie werkt nu evenwel aan een certificeringsysteem voor duurzame wijnbouw om een ‘hard’ bewijs te kunnen leveren. Eind 2010 zou dat systeem in werking moeten treden. Uitgangspunt ervoor is een door de universiteit van Talca en het wijnbedrijf Caliterra ontwikkeld protocol voor duurzame wijnbouw waarbij nu de puntjes op de i gezet worden. Als het goed is, zou het met ingang van de oogst 2011 kunnen worden toegepast. Het systeem gaat werken met punten. De hoogste waarderingen gaan naar bedrijven met de meest milieuvriendelijke bedrijfsvoering. Saillant detail: ook het sociale beleid van de bedrijven en hun impact op de lokale gemeenschap zullen worden meegewogen.
Bron: WIC
Lees ook:Nieuw classificatiesysteem in de Douro
Lees ook:Wijnbouwsector in Nederland groeit
Lees ook:Nieuw-Zeeland – Afbakening van wijngebieden
Lees ook:Puntenwaarderingssystemen voor wijn
Lees ook:Wijnbouw in Venlo