Nieuw classificatiesysteem in de Douro

Het Port & Douro Wijninstituut, het verantwoordelijke orgaan voor de reglementering van de wijnbouw in de Dourovallei, heeft een nieuw classificatiesysteem geïntroduceerd dat moet bijdragen aan een consumentvriendelijke(r) etikettering. Het systeem is gebaseerd op een organoleptische beoordeling van de wijnen volgens een 20-puntensysteem.
Wijnen die onder de 10 punten blijven, worden zondermeer afgewezen. Bij een score van 10 punten krijgen ze de status van regionale wijn (Vinho Regonal) met naam Terras Durienses. Krijgt een wijn 11 punten, dan heeft hij recht op de DOC Douro zonder nadere predikaten. In het geval van 12 of 13 punten kan een wijn Reserva genoemd worden, vooropgesteld dat hij minimaal een jaar rijping krijgt. Bij meer dan 13 punten wachten fraaie benamingen als Grande Reserva, Reserva Especial, Colheita Seleccionada en Grande Escolha. Tot nu toe gebruikte aanduidingen als Escolha en Superior zijn niet langer toegestaan. De nieuwe regels worden in mei 2007 van kracht.
Bron: Productschap

Lees ook:Geproefd: Lagunilla Crianza en Reserva
Lees ook:Nieuw-Zeeland – Afbakening van wijngebieden
Lees ook:De nacht van de GaultMillau
Lees ook:Bioscoopfilm zorgt voor meer omzet in de Bourgogne
Lees ook:Taste Event Lente zaterdag 23 maart

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>