Kan jij ook sabreren?

Foto Hans Tiebot

Sabreren zien we eigenlijk alleen nog in films. Het openen van een fles champagne met een sabel past nu eenmaal niet echt in onze doe-maar-gewoon-dan-doe-je-al-gek-genoeg-cultuur. Jammer, want het is écht leuk om te zien.

Gelukkig is Bert Roeter van Restaurant De Roetertshof onlangs benoemd tot Maître-Sabreur. Chefkok Edwin Abbink werd Adjunct Maître-Sabreur. Voortaan kunt u bij hen of andere leden van de Confrérie du Sable d’Or terecht voor een gevaarlijk lekkere champagne.

Bron: Lekker.nl

Lees ook:Diamonds are for ever
Lees ook:Beste witte wijn van Limburg is bio
Lees ook:Champagne voor mijnheer de President
Lees ook:Leg je favoriete wijnen vast met Wine Scout
Lees ook:Wijntoerisme in het Belgische Hageland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>