EU voorstel verplicht etikettering chemische toevoegingen in wijn

EU

Als het van de EU afhangt zullen bier- en wijndrinkers binnenkort meer informatie krijgen over de chemische additieven die worden gebruikt tijdens de bereiding van hun favoriete alcoholische drank, zo meldt UPI.

Chemische toevoegingen zoals beta glucanase, gebruikt voor het verwijderen van onzuiverheden uit wijn, en propyleen glycol alginaat, om bier een mooie schuimlaag te geven, zullen expliciet vermeld moeten worden op het etiket.

Sommige natuurlijke toevoegingen moeten misschien ook verplicht worden vermeld. Zo gebruiken sommige Britse brouwers "Iers mos" (Chondrus crispus L.), een soort zeewier dat helpt om bier helderder te maken.

Lees ook:Wijn proef machine gebouwd door studenten
Lees ook:10% meer wijn per jaar in de hele wereld
Lees ook:Een plaatje zegt meer dan 1000 woorden
Lees ook:Waarom hebben sommige wijnen was op de kurk en hoe krijg ik het weg?
Lees ook:Morgen komt de Beaujolair Primeur

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>