Wijnwandelweekend door Limburg


Sindbad reizen organiseert in de oogsttijd (najaar) twee wijnwandelweekenden door het Nederlandse of Belgische Limburg.

3 dagen vanaf 165 euro.

Langs de wijngaarden van het Jekerdal heeft Sindbad voor dit wijnwandelweekend tijdens de oogsttijd een tweetal wandelingen voor u uitgezet. De eerste wijngaarden waren er in Zuid-Limburg al ten tijde van de Romeinen. Uiteraard mag een rondleiding op een monumentale wijnhoeve met een proeverij in dit arrangement niet ontbreken. Na het wandelen over de glooiende heuvels kunt ’s avonds dineren onder het genot van een glas lokale wijn. U kunt kiezen tussen een verblijf in het levendige centrum van Maastricht of in het rustige Belgische Kanne.

Wandelen langs wijnhoeves

Tussen het eind van de 18e eeuw en eind jaren zestig werden er in Zuid-Limburg geen druiven geoogst. De opkomst van het bier en een decreet van Napoleon dat wijn alleen uit Frankrijk afkomstig mocht zijn, waren hiervoor de belangrijkste redenen. Sinds 1967 blijkt de vruchtbare mergel weer een goede voedingsbodem voor de wijnranken. Sindsdien zijn er weer veel wijngaarden bijgekomen.

Aan de hand van kaart en routebeschrijving kunt u wandelend de wijngaarden van het Jekerdal verkennen. De wandelingen in het heuvellandschap rond Maastricht voeren u naar de drie mooiste wijngaarden in de omgeving. Onderweg passeert u onder meer Château Neercanne, de Apostelhoeve, de Duivelsgrot, de Sint Pietersberg en het Wijngoed Hoeve Nekum.

Op zaterdagmiddag hebben wij voor u een rondleiding op ‘Hoeve Nekum’ gereserveerd. Sinds 1988 staan er weer druivenstokken op de landerijen van deze monumentale hoeve. Van de geoogste druiven worden op ambachtelijke wijze witte wijnen gemaakt, die bij diverse keuringen prijzen gewonnen hebben. U wordt rondgeleid door de wijngaarden en maakt kennis met vier verschillende soorten druiven. Op het speciale proefveld kunt u goed zien hoe de druiven groeien. Het boeiende proces van wijn maken vindt plaats in de moderne wijnkelder. U komt alles te weten over het persen, de vergisting in grote roestvrijstalen tanks en het bottelen. De rondleiding van ongeveer anderhalf uur wordt afgesloten met een proeverij van drie verschillende wijnen, begeleid door Limburgs roggebrood met ham of kaas.

Verblijf

U kunt kiezen tussen een verblijf in het centrum van Maastricht of net over de grens in het plaatsje Kanne. In Maastricht hebben wij voor u een charmant en luxe hotel geselecteerd. U verblijft op basis van logies en ontbijt. Bij uw reisbescheiden ontvangt u een lijst met eetgelegenheden, waar de lokale wijnen op de kaart staan.

In het witte dorp Kanne verblijft u in een klein familiehotel op basis van halfpension. ’s Avonds kunt u in het restaurant genieten van seizoensgerechten uit de regio.

Meer info: www.sindbad.nl

Lees ook:Texel, meer dan zand, strand en duinen
Lees ook:Wijn van De Stad Maastricht Erkend Streekproduct
Lees ook:Genieten van wijnen op de Lage Vuursche
Lees ook:Wijnwandelen in Limburg op 3 sept
Lees ook:De Nederlandse Wijnbouw in cijfers!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>