Restaurant Cocktailbar Elit viert 5 jarig bestaan

Elit - 02 - LRCocktails in een historische en stijlvolle omgeving

Goed nieuws voor levensgenieters: horecabegrip Elit heropent op woensdag 22 mei haar deuren. De cocktailbar viert deze zomer haar 1e jubileum met een gerestyled interieur en een nieuwe kaart. Elit heeft zichzelf een authentiek jasje aangemeten door de originele grondvesten van het Witte Huis zichtbaar te maken. Dit in ‘art nouveau stijl’ gebouwde pand heeft het bombardement op Rotterdam in 1940 overleefd, en werd een tijdlang als eerste wolkenkrabber van Europa beschouwd.  Elit bewijst dat het authentieke gevoel van het Witte Huis gepaard kan gaan met een ongedwongen, tijdloze sfeer.

History, Food, Cocktails & Clubbing
Het Witte Huis ademt ‘art nouveau’: inventieve creativiteit en gedegen vakmanschap. Deze kenmerken zijn zonder meer terug te vinden in de nieuwe uitstraling van Elit. Een imposante light-wall van LED lampen in combinatie met de originele stenen muur geven een uniek contrast. Eigenaar Jordi de Kogel vertelt: “De originele grondvesten van dit unieke pand lagen verborgen achter een dikke muur. Wij hebben besloten om dit stukje historie te vertalen naar onze huidige  identiteit. Elit is de laatste jaren uit haar kinderschoenen gegroeid, hier hoort een volwassen omgeving bij. De authentieke uitstraling in combinatie met hedendaagse ontwerpen, maken het tot een fantastisch geheel waarbij iedereen zich welkom voelt”. De nieuwe diner- en cocktailkaart geven een weerspiegeling van het volwassen geworden Elit. Met culinaire hoogstandjes uit de internationaal georiënteerde keuken, biedt zij nu plaats voor de echte fijnproever. Het restaurant leeft volgens een simpele formule: de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs. Voor een driegangen menu betaal je slechts € 24,50. De wijnkaart bevat een selectie van met zorg uitgekozen wijnen en is een perfecte aanvulling op de dinerkaart.

ROCKSOLID @ Elit
Van donderdag tot zaterdag wordt Elit in de late uurtjes getransformeerd tot een nachtclub met optredens van bekende DJ’s en artiesten. Vanaf de heropening in mei 2013, wordt de populaire vrijdagavond gehost door Rocksolid. DJ’s Rough&Maximoes zijn geen onbekende in de house-scene: deze organisatie komt uit dezelfde koker als de succesvolle avond Niko.

Restaurant & Cocktailbar Elit
Elit is gelegen in het sfeervolle uitgaansgebied de Oude Haven in Rotterdam, waar het ’s zomers goed toeven is in het lekkere avondzonnetje. Met de langsvarende bootjes is het gezellige terras met recht een hotspot in Rotterdam. Naast een echte kwaliteitskeuken staat Elit bij het grote publiek ook bekend om haar voortreffelijke cocktails en populaire feestjes. Elit is de thuishaven van de zelf ontworpen cocktail Pornstar Martini, die inmiddels door heel Nederland in verschillende bars verkrijgbaar is.

Lees ook:Hotspotroute Rotterdam geïntroduceerd
Lees ook:Rotterdamse wijn-spijswandeling
Lees ook:Saumur, een week geleden!
Lees ook:Fruitige zomerwijn in vier varianten
Lees ook:Wijnbar aan hipste straat van Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>