De Bolleboos: de eerste studentenwijnbar van Nederland

Sfeerhoreca, het grootste uitgaansconcern van Rotterdam, opent op woensdag 2 mei de allereerste studentenwijnbar van Nederland. In De Bolleboos is de prijs voor een goed glas huiswijn gelijk aan die van een glas bier elders in de stad.
Om kwaliteitswijn hangt poeha. Zo zonde. Wijn is te lekker om het voor te laten behouden aan een select gezelschap. De Bolleboos zal nooit een grote designprijs winnen. De Bolleboos  staat voor gezelligheid, voor gastvrijheid. Het is een zaak waar je heel gemakkelijk naar binnenloopt, waar je je direct op je gemak voelt, waar je je woorden niet hoeft te wegen, waar je niet hoeft te schamen als je het verschil niet proeft tussen een chardonnay en een viognier. Heb je geen zin in wijn? Dan neem je een lekker biertje. Ook onder de pilzen is genoeg keus. De drempel in De Bolleboos is zo laag dat je eigenlijk niet meer kunt spreken van een drempel.
De keuken van De Bolleboos wordt geleid door de beste kokkin van Rotterdam: Manuela Goncalves Tavares. Wat je van haar kunt verwachten? Om te beginnen asperges met gebakken kalfsvlees, eigengemaakte mayo, baby bietenblad, een gekookt eitje en truffelolie. Doordat de keuken, gelegen op de tweede verdieping, aan twee zijdes helemaal open is, zijn Manuela en de rest van de witte brigade bijna vanuit elke hoek van De Bolleboos live te volgen.
De Bolleboos is een beetje zoals Brussel. Bourgondisch, joie la vivre. Een bar met veel spiegels, lampen in alle soorten en maten en foto’s uit de oude doos.
De eerste rondjes zijn uiteraard van het huis. Op woensdag 2 mei zijn tussen 17.00 en 22.00 uur die woensdag de drankjes voor rekening van Sfeerhoreca. De media is uiteraard van harte welkom verslag te doen van de opening.

De Bolleboos, Oostzeedijk 344 in Rotterdam. Na 2 mei dagelijks geopend vanaf 16.00 uur. Facebook: Bolleboos Rotterdam.

Lees ook:In de keuken van Floris
Lees ook:Leg je favoriete wijnen vast met Wine Scout
Lees ook:Restyle ‘In de Keuken van Floris’
Lees ook:Een wijn-restauranttip!
Lees ook:De Restaurantweek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>