Webwinkel met restaurantwijnen

Vorige week ging een nieuwe wijnwebwinkel van start: Sterwijnenthuis.nl. Hier worden alleen wijnen verkocht die in de beste restaurants geschonken worden.

Voor de meeste mensen is het erg moeilijk om een goede keuze te maken uit het overweldigende aanbod van wijnen op de Nederlandse markt. Veel (online) wijnwinkels pretenderen veel kennis te hebben van wijn. In de realiteit valt dat vaak erg tegen en kopen consumenten op gevoel, etiket, naam, van horen zeggen of toch maar weer dezelfde wijn, aldus de makers van Sterwijnenthuis.nl. (Daar heb ik overigens een oplossing voor, de WijnWebWinkelgids, voor het kiezen uit webwinkels ;-) )

De keuze van het assortiment van Sterwijnenthuis wordt echter gemaakt door de echte kenners van wijn in Nederland: topsommeliers! Wijnkaarten van de restaurants vormen de bron van Sterwijnenthuis.nl. Naast Michelinrestaurants staan er ook wijnen op van restaurants uit de Top 100 van Lekker en uit de Gault Millau.

Volgens mede-oprichter Gijs den Hollander zijn er ook restaurateurs die nog wat terughoudend zijn vanwege bijvoorbeeld de marges die zo inzichtelijker worden. ‘Maar daar zijn we niet bang voor. Volgens ons neemt wijnverkoop op internet een grote vlucht. Daarnaast zullen er mensen zijn die vanwege onze site juist een bezoekje gaan brengen aan een sterrestaurant om de wijn-spijs combinaties te proeven’, aldus Den Hollander op Misset Horeca.

Lees ook:Leveranciers stoppen in 2012 met leveren Sterwijnenthuis.nl
Lees ook:Toenemende commotie rondom Sterwijnenthuis.nl
Lees ook:Webwinkel ‘Sterwijnen’ in opspraak
Lees ook:Nederland houdt wel degelijk van wijn
Lees ook:Wijnexperts over eerlijke wijn tijdens Horecava

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Webwinkel met restaurantwijnen

  1. Pingback: Webwinkel in opspraak | Wijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>