Wijnwinkels: Barrique

Heb je dat ook, dat je in ieder stad altijd even een wijnwinkel in moet? Liefst een onbekende kleine, met veel flessen, waar het heerlijk snuffelen tussen de bekende en onbekende wijnen is? In Den Bosch ontdekte ik laatst zo’n adresje.

In de Vughterstraat zit op nummer 27 Barrique, een delicatessenwinkel annex wijnshop, waar allerlei heerlijkheden te koop zijn. Naast een assortiment wijnen op fles is helemaal achter in de zaak een kleine tapperij. Uit prachtige grote glazen flessen met kraantje kun je daar je favoriete likeur of speciale wijn laten bottelen in een fles naar keuze. Ik vond er cream sherry, marsala en port bijvoorbeeld. Voor mijn schoonmoeder kocht ik een flesje cream sherry, en zelf ga ik binnenkort de marsala (Italiaanse zoete wijn) weer eens proberen.

Het concept van Barrique komt uit Duitsland en stamt uit 1977. De jonge student Hans Heinrich Bendix opende toen samen met twee van zijn studiegenoten en een van zijn leraren een wijnvakhandel in Hannover. Bijzonder was dat de klanten voor aanschaf konden proeven. ‘Wijn van het vat’ was het ondernemersidee dat moet inslaan als een bom. Het concept voor de verkoop van wijnen, destillaten en likeuren – van het vat en uit glazen amforern – wordt tien jaar later de absolute ondernemingsfilosofie.

De onderneming groeit – daarover kun je alles op de website lezen – en opent in 2004 zijn eerste winkel in Nederland. Anno 2011 zijn er twee winkels, in franchise-formule. Een in Den Bosch en één in Groningen.

Lees ook:Brits bedrijf maakt papieren wijnfles
Lees ook:Meer en meer plastic flessen
Lees ook:Wat is manzanilla sherry?
Lees ook:Bring your own food and sipp our wine
Lees ook:Resultaat onderzoek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>