Overzichtsproeverij wijnen groupe LFE

Een ochtendproeverij bij groupe LFE start vanochtend mijn werkweek. Op uitnodiging van Frank Donker, Senior Buying Manager, meld ik me rond het uur 11 in de ondergrondse kelders van de Witte Bergen. Natuurlijk om te proeven, maar ook voor de foto’s, het verhaal op wijn.blog en om te kijken wat LFE allemaal in huis heeft (gehaald).

Ik spreek Annemarije Burger van de afdeling marketing, lang leve de sociale media.

Even later worden mijn eerste tweets opgepakt. Goede meid! Ze snapt het.

De zaal is overzichtelijk ingedeeld beginnend met het glas, het boekje, de Champagne.

Ik start met wit, maar stort me vervolgens vol overgave op al het mooie rode. Niet zo’n klein beetje uit eigenbelang. .. Morgen hangt het ‘rode proefzwaard van MV’ boven mijn hoofd, dus  een stevig rondje rood is nooit weg.
Ik bereik er echter niet het gewenste effect mee, want van Frankrijk, naar Spanje, langs Italie naar Duitsland met Californie vanuit mijn ooghoeken, waarnaast Argentinië en Chili staan, dat schept in mijn wijnbrein toch wel de nodige verwarring. Ik ben gecharmeerd van het Duitse rood van Anselmann, waar de Dornfelder mij zeer verrast. De Italiaanse Primitivo, de Doppio Passo en de Amarone (hmmm!) laten mij glimlachen. In Portugal proef ik de wijn van Barros, niet uit het Portsegment, maar de stille wijn. Ik proef er zó de port in! Ondanks mijn goede voornemens, vergeet ik tot slot de Californische wijnen! Hoe oliedom!
De reden: een leuk gesprek met de “glazenboer”, de huisleverancier van groupeLFE! David Otto van Tovari Ambiance bv uit Duiven, laat mij de nieuwste ontwerpen glaswerk van zijn bedrijf zien. Het ziet er goed uit.

Maar niet alleen het glaswerk, ook de serie stijlvol ontworpen menukaarten zien er gaaf uit. Binnenkort eens een afspraak maken bij Menu-and-More in Epe. Het bedrijf achter deze custom made menukaarten!

Na zeer tevreden ‘Weltevrede’ doorgeproefd te hebben, zet ik mijn weg voort op deze eerste dag van de week.

Lees ook:Tastevins uit Juliana’s bezit
Lees ook:Champagnefles met netkous van Gaultier
Lees ook:Acht praktische tips voor een goede huiswijn
Lees ook:Geproefd: alcoholvrije wijnen
Lees ook:Mega veel wijnen op de Megavino

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>