Zoveel petten

Vermakelijk eigenlijk dat er op één hoofd zoveel petten passen. Verbazend dat het mijn hoofd is, denk ik over een dag als deze, terwijl ik met mijn hondenvriendje in het bos loop. Wijn is mijn passie, van wijn wil ik weten…

Waarom moet ik dan zoveel zaken daarom heen op mijn bordje krijgen, vraag ik me soms vertwijfeld af.

5.30 uur stond ik deze ochtend achter de strijkplank met een pet op mijn hoofd waar in grote letters echtgenote,  op stond te lezen. Zeven overhemden staarden mij verkreukeld aan.

7.00 uur rende ik gedouched en aangekleed in de keuken rond, bezig met lunchpakketjes voor kinderen die nb al bijna gaan studeren, met het uit- en inruimen van de vaatwasser, het maken van een naweekends boodschappenlijstje. Huisvrouwenpet.

8.00 uur  als taxichauffeur naar het ziekenhuis voor een afspraak met de anaesthetist ter voorbereiding van de knie-operatie van een van de kinderen.
9.00 uur de was in de machine en de andere in de droogtrommel. Een telefoontje naar het tehuis waar mijn moedertje woont en dan eindelijk naar boven, naar mijn werkkamer om voor de Business School Notenboom mijn HBO eindstages in kaart te brengen. De pet van studieloopbaancoach past mij ook.

Rond 12.00 uur zal ik me dan eindelijk op wijn kunnen storten, in die zin dat ik de wijncursus voor het wijnbrevet kan gaan voorbereiden. Vanavond de aftrap, morgenavond les 3 van de basiscursus.

Daarna ga ik me bezighouden met de uitwerking van de presentatie van de wijnkaart van een nieuwe wijnbar. Woensdagochtend presentatie materiaal, proeverij en een snelcursus wijnverkoop!

Ik heb daar zo’n zin in.

Ben ik misschien geen sublieme proever, iets overbrengen kan ik des te beter. Inspirerend is het om met mensen bezig te zijn, die echt iets meer van wijn willen weten.

Daar krijg je echt energie van.

Dat ik dan tussendoor nog even moet stofzuigen, ach, daar zet ik dan wel weer even mijn HV pet voor op.

 

 

Lees ook:Charles Heidsieck Champagne campagne met een Nederlandse twist
Lees ook:Een boekje open over wijn
Lees ook:Pop-up winebar in Amsterdam
Lees ook:Wat is de prijs van mijn wijn?
Lees ook:Wijnen uit de Piemonte /2

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>