Intiem genieten aan Utrechtse gracht

Den-draeck-Persbericht – Robuuste restyling voor restaurant Den Draeck
De bruisende studentenstad Utrecht kent veel verborgen historische plekken. Restaurant Den Draeck is zo’n plek, waar je kunt dineren in een 12de eeuwse werfkelder aan de Oudegracht. Onlangs heeft de horecazaak een restyling ondergaan. Op de wanden prijken nu levensgrote afbeeldingen van de historisch binnenstad. Door de nieuwe verlichting en de frisse nieuwe kleuren komen de oude stenen gewelven nog meer tot hun recht. Ook de kaart heeft een verandering ondergaan, naast de Utrechtse klassiekers als Vocking worst en Utrechtse oude kaas zijn er biologische gerechten toegevoegd zoals de hamburger van MRIJ rund.

Bij Den Draeck kunnen gasten genieten van fijne klassiekers als steak Den Draeck, geserveerd met knapperige verse daggroenten en heerlijke saus. Aan de visliefhebber is ook gedacht, zalmfilet met kruidenkorst en gebakken schol met remouladesaus. Gasten worden verrast door de chef wanneer zij kiezen voor een proeverij als voorgerecht. Daarbij wordt een selectie van de beste voorgerechten gepresenteerd. Het restaurant heeft een drietal bieren geselecteerd afkomstig van de Utrechtse brouwerij ‘De Leckere’. Een moderne bierbrouwerij met passie voor bier én smaak. ‘De Leckere bieren’ die op de kaart staan zijn; Willibrord amber, zoetig met een lichte karamelsmaak van pure mout zonder toevoegingen. Voor wie houdt van iets zwaarder is er Paulus abdijbier, van hoge gisting, lichtblond en een volle frisse fruitsmaak met bittere afdronk. Voor de echte liefhebber Razende Swaen, donkerblond met krachtige moutsmaak en stevig in de afdronk. Den Draeck is dé ideale plek voor een romantische en intiem diner of gezellige avond met vrienden.

Den-draeck-barOud en nieuw
De oude prenten en foto’s afkomstige uit het stadsarchief zijn levensgroot uitvergroot en bekleden de wanden van het restaurant. Ze geven een sfeervol kijk op de rijke en bewogen historie van de Utrechtse binnenstad. Met de restyling heeft Den Draeck een stijlvolle balans gevonden tussen moderne vormgeving en het eeuwenoude exterieur. Verleden en heden komen er prachtig samen en geven deze authentieke locatie een uniek karakter.

Historische werfkelders
Al ver voor de 11e eeuw was de Oudegracht de belangrijkste hoofdader die de hele stad doorkruiste. Er was een enorme bedrijvigheid op de kades te vinden. De oude werfkelders die destijds werden gebouwd zijn behouden en vormen één langgerekte haven van enkele kilometers lang. De handelswaar die uit de schepen werd gelost, werd opgeslagen in de werfkelders. Een typisch dagje Utrecht begint met een rondvaart bij de historische werfkelder van Den Draeck.

======================================================================================================================================================================

Den Draeck – Oudegracht 114-  Utrecht

Website:                     www.den-draeck.nl

Reserveren:               030 232 1999

Openingstijden:       Maandag t/m zondag vanaf 17:00 uur                   

Lees ook:Wein, Weib und Gesang, thema wijnroute Amersfoort 6 november
Lees ook:Vivre in de binnentuin van Paushuize
Lees ook:Gezellig borrelen met de WijnSpijs Wandeling in Utrecht
Lees ook:Restaurant La Folie
Lees ook:Pop-up wijnstore in hartje Utrecht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>