N.R & F van vandaag de dag…

Een leuk nieuwtje is het programma “Proost”! Hierin gaan Dorothy Oosting en Thea Kroese door Europa op zoek naar Overijsselse wijnboeren in den vreemde.

‘Proost!’ is elke zaterdag te zien bij TV Oost om 16.20, 17.20, 18.20, 19.20, 02.02 en daarna wordt het om de twee uur herhaald.

 

Heb je je vakantie nog niet gepland? Vertrouw je de duur van deze zomerse dagen niet en besluipt de twijfel je van alle kanten. Wees dan resoluut en ga naar de Jura!
“Het wijngebied van de Jura is een van de oudste van Frankrijk, hoewel het slechts 1% van de Franse productie voortbrengt. Het ligt van noord naar zuid over 80 km tussen Salins-les-Bains en Saint-Amour. Het oppervlak van het wijngebied in de Jura bedraagt 2.050 ha. In de 19e eeuw was dit 20.000 ha.

Het wijngebied van de AOC’s beslaat 1.850 ha.

De helling varieert van 10 tot 40% en de hoogte tussen 250 en 480 m. De bodem bestaat grotendeels uit blauwe, zwarte en rode mergel. In dit kleine wijngebied verwelkomen ongeveer 250 wijnboeren u.”

Kijk zelf maar eens op de prachtige site van het verkeersbureau aldaar.

 

“De halfzoete witte wijn ‘Nieuwe Tivoli’ van wijnboerderij ‘t Heekenbroek uit Drempt is als beste cuvéewijn van Europa bekroond. Halfzoete wijnen worden altijd gelinkt aan Italië en Oostenrijk. Het is dus best bijzonder dat de Nederlandse wijn in de prijzen valt.”

Inderdaad een bijzonderheid te noemen! Maar erg leuk! Lees het verder op de site van RTL!

 

Lees ook:Wijnreis: 3 dagen wijnproeven in de Jura
Lees ook:Spannende druiven – trousseau
Lees ook:N,R&F van vandaag de dag
Lees ook:Grootschalig herfstig wijnevent in Maastricht op komst
Lees ook:N,F&R van vandaag de dag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>