Jumbo introduceert ‘Beste Fairtrade wijn van Nederland’

Jumbo Supermarkten heeft vanaf vandaag, 28 oktober, een nieuwe Fairtrade wijn in het assortiment, de H-eerlikwyn. Deze wijn is afkomstig van het Zuid-Afrikaanse wijnhuis Imbuko, dat werkt volgens de officiële, internationale Fairtrade standaarden.

De rode wijn van dit wijnhuis is tijdens de Fairtrade wijnverkiezing van dit jaar uitgeroepen tot ‘Beste Fairtrade rode wijn van Nederland 2012’. Naast de rode wijn komt er ook een witte wijn met het Max Havelaar keurmerk voor Fairtrade in de schappen te liggen.

Eerlijk assortiment
Met het opnemen van deze eerlijke wijn in het assortiment, geeft het familiebedrijf Jumbo verder invulling aan haar duurzaamheidsbeleid. Jumbo heeft als supermarktketen al één van de grootste assortimenten Fairtrade producten. “De verkoop van de H-eerlikwyn, is weer een mooie nieuwe toevoeging. We vinden het belangrijk dat onze klanten kunnen kiezen voor duurzaam geproduceerde en gebottelde wijn. En we doen daarbij geen concessies aan de kwaliteit en smaak,” aldus formuledirecteur Colette Cloosterman- van Eerd.

Inkoop
Jumbo werkt bij de inkoop van de nieuwe wijn nauw samen met Fairtrade wijnimporteur IntenseWines. Het bijzondere van de wijn van het wijnhuis Imbuko uit Wellington is niet alleen dat de wijnboeren eerlijk worden beloond voor hun werk, maar dat eveneens wordt gezorgd voor de opvang en scholing van de kinderen van de wijnboeren en werkers in de wijngaard. Imbuko ondersteunt de wijnboeren verder door ze periodiek bijscholing te geven over de wijnbouw zodat ze later een eigen boerderij kunnen leiden.

Studiereizen
Verder zorgt Imbuko voor studiebeurzen naar Europa en Amerika voor kinderen van de wijnboeren met veel potentie. De herkomst van de wijn, en de duurzame productie ervan, wordt gegarandeerd met een zogenoemde ‘herkomstzegel’ op de zijkant van de schroefdop.

Jumbo vindt het een vooruitgang dat de wijn niet alleen duurzaam is geproduceerd, maar ook is gebotteld in lichtgewicht flessen. Het voordeel daarvan is dat er meer flessen in een container kunnen en zo de “Carbon Footprint” van de wijn lager is dan bij in normale fles gebottelde wijnen.

QR-codes
Klanten van Jumbo die meer over de productie van hun fles wijn willen weten, kunnen een filmpje bekijken door het inscannen van de QR-code die achterop de fles te zien is. Daarnaast is het filmpje te zien via Facebook. Mensen die de film bekijken en waarderen maken kans op een H-eerlikwyn proeverij thuis. De wijn is voor € 4,99 verkrijgbaar bij alle Jumbo winkels. Tot en met 6 december is de wijn extra voordelig geprijsd. Klanten ontvangen dan 10% korting.

Bron

Lees ook:PLUS introduceert nieuwe serie verantwoorde huiswijnen
Lees ook:Fairtrade huiswijn bij PLUS
Lees ook:By the Grape opent vandaag eerste duurzame wijnwinkelketen
Lees ook:Zet Fairtrade op je boodschappenlijstje
Lees ook:Beste Fairtrade wijnen van Nederland gekozen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>