Voor het eerst in de geschiedenis van de GaultMillau Awards worden dit jaar de vijf genomineerden voor de titels ‘Belofte van het Jaar, Talentvol Sommelier en Talentvol Gastheer/Gastvrouw van het Jaar’ vooraf bekendgemaakt en gepresenteerd.
Deze presentatie zal plaatsvinden op maandag 3 oktober tijdens de eerste editie van ‘Fine Food Professional’, de ‘fine food’-tegenhanger van Wine Professional, de vakbeurs die van 9 t/m 11 januari 2012 voor de 10e keer georganiseerd wordt. Fine Food Professional is uitsluitend toegankelijk voor vakpubliek.
Tijdens het nieuwe evenement ‘Fine Food Professional’ staat in het midden van de St. Olofskapel van het NH Barbizon Palace een podium met een grote tafel. Aan deze tafel presenteren de genomineerden een gerecht, een wijn of hun gastheer/-vrouwschap en tonen zij waar de beste talenten uit de Nederlandse topgastronomie anno 2011/2012 staan.
Genomineerden zijn
Belofte van het Jaar
Jos Grootscholten – Restaurant Perceel, Capelle a/d IJssel
Luc Kusters – Restaurant Bolenius, Amsterdam
Edwin Soumang – Restaurant One, Roermond
Jeroen Trimbos – Restaurant Jérôme, Valkenburg
Wouter van Laarhoven – Restaurant De Molen, Kaatsheuvel
Talentvol Sommelier
Peter Paul Kleiss – Restaurant Boreas, Heeze
Matthijs Vranken – Restaurant Beluga, Maastricht
Milton Verseput – Restaurant De Bokkedoorns, Overveen
Kim Bruggink – Restaurant De Lindenhof, Giethoorn
Malou Kleijne – Restaurant Chapeau!, Bloemendaal
Talentvol Gastvrouw/Gastheer
Bethany DeLong – Restaurant One, Roermond
Laura de Weerdt – Restaurant ’t Brouwerskolkje, Overveen
Tingting Ji – HanTing Cuisine, Den Haag
Mirjam Putto – Restaurant Lucifer, Wassenaar
Jessica van der Weel – Restaurant Katseveer, Wilhelminadorp
Fine Food Professional vindt plaats op maandag 3 oktober in het NH Barbizon Palace te Amsterdam. Toegang tot het evenement is voorbehouden aan professionals werkzaam in de topgastronomie die een persoonlijke uitnodiging ontvangen.
Meer informatie www.thewinesite.nl
Lees ook:Gault Millau Awards 2012..de spanning stijgt..
Lees ook:Traditie en toekomst, typiciteit en trots: de essentie van Italiaanse wijnen
Lees ook:Presentatie Gault Millau in RAI
Lees ook:Gault Millau 2012 prijzen uitgereikt
Lees ook:Wijnen uit de Marken & presentatie Jaargids Wijn 2012