Nieuwe wijngaard gedoopt met Twentewijn

Landgoed de Wilmersberg in De Lutte (Twente), een gerenommeerd hotel, restaurant en vergaderlocatie, heeft op 1 juni jl. zijn nieuwe wijngaard feestelijk gedoopt. Dat gebeurde met de nieuwe oogst van Hof van Twente, waar Roelof en Ilse Visscher een goede reputatie hebben opgebouwd met hun wijnen.

De beheerders van het landgoed, Boudewijn en Githa van Vilsteren, hopen over een aantal jaren zelf druiven te oogsten van de pas aangeplante wijngaard.

Vinoloog Frank Smulders, de enige Master of Wine in Nederland, oordeelde positief over de oogst 2010 van Hof van Twente: Solaris (‘hartstikke zuiver’ ), Johanniter (‘lekker zuurtje’) en Sueterie Rose (‘geen zoete supermarkt rose’). Een opsteker voor Roelof en Ilse Visscher, die net als hun collega-wijnmakers met een klimatologisch lastige jaargang 2010 te maken hadden. De nieuwe flessen Twentewijn dragen niet, zoals in voorgaande jaren, een etiket van een regionale kunstenaar maar zijn voorzien van een strak eigentijds herkenbaar wikkel.

Bron

Lees ook:Slingehorst en Hof van Twente nieuw bij De Nederlandse Wijnwinkel
Lees ook:Vandaag in de wijngaard
Lees ook:De eerste Zeister Wijngaard
Lees ook:Wijn uit Puttershoek vandaag gepresenteerd
Lees ook:Nederlandse rosé wint publieksprijs in Scheveningen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>