George M. Taber spreker op EWBC2011

George M. Taber, auteur van het boek The Judgement of Paris en als enige journalist aanwezig bij deze historische gebeurtenis in 1976, is een van de twee keynote speakers op de vierde European Wine Bloggers’ Conference (EWBC). EWBC wordt gehouden van 14 tot 16 oktober 2011 in Franciacorta, Italië.

Taber was reporter voor Time Magazine in de US en in Europa gedurende 21 jaar. Bij toeval bezocht hij in 1976 een proeverij in Parijs georganiseerd door de Engelsman Steven Spurrier. Op deze proeverij scoorden de Californische wijnen (Chardonnays en Bordeauxblends) hoger dan de Franse. Dankzij de verslagen van Taber ging het verhaal van deze proeverij de wereld over, en schokte zo de wijnwereld. In 2005 kwam Taber’s boek uit over over deze proeverij.  Inmiddels is het boek ook verfilmd, als Bottle Shock, met Alan Rickman in de rol van Steven Spurrier

Taber past prima in het thema van de vierde EWBC, verhalen vertellen (story telling). De journalist zal spreken over Telling Someone Else’s Story;  200 ‘wine communicators’ zullen luisteren naar voorbeelden uit Taber’s lange carrière als journalist, redacteur en schrijver.

EWBC is de enige internationale bijeenkomt speciaal gewijd aan ‘wijn op het web’. Organisatoren Ryan en Gabriella Opaz en Robert McIntosh willen met de conferentie een platform bieden voor al diegenen die actief bezig zijn met het internet als communicatie medium binnen de wereld van de wijn.

Meer informatie over EWBC en deelname daaraan op http://winebloggersconference.org/europe/

.

Lees ook:Hugh Grant hoofdrol in nieuwe film over de Paris Tastings?
Lees ook:To Cork or Not To Cork
Lees ook:EWBC 2011 groot succes!
Lees ook:Een interview met Steven Spurrier over Hongaarse wijn
Lees ook:Bonny Doon’s Randall Grahm op EWBC in Izmir

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>